Българското правителство няма идея какво да прави, ако след два

...
Българското правителство няма идея какво да прави, ако след два
Коментари Харесай

ДБГ: Правителството няма идея какво ще прави с българските студенти и работници след Брекзит без сделка с ЕС

Българското държавно управление няма концепция какво да прави, в случай че след два месеца Англия напусне Европейския съюз без договорка, съобщи ръководителят на Движение България на жителите (ДБГ) Димитър Делчев в TV+.
 ДБГ желае европейска инспекция на енергийния ни пазар в сигнал до Европейска комисия за операции при продажбата на ток в България
Той напомни, че Обединеното кралство е третата страна в света с най-вече български емигранти, както и че съвсем всички водачи на европейски страни към този момент са изразили позициите си за Брекзит.

Германия има подготвеност да приемe редица закони за бъдещите си връзки с Лондон, френското държавно управление е готово с 5 правилника за „ Брекзит без съглашение “, само че българският министър-председател и външният министър втори ден мълчат по тематиката, означи Делчев.

" Намираме се в нова обстановка Брекзит да се случи без европейско съглашение, което ще засегне стотици хиляди наши сънародници и неналичието на дейности оставя убеждението, че за държавното управление тази тематика не е значима ", акцентира той.

След въпрос за американски изтребители F-16 Димитър Делчев съобщи, че ДБГ поддържа пазаруването на американските изтребители, тъй като " имат безспорни преимущества ", само че акцентира, че след вчерашното гласоподаване " за всички към този момент е ясно, че Движение за права и свободи са основен сътрудник на ГЕРБ още през цялото време ".

По мотив конфликта сред Валентин Златев и Кирил Домусчиев за Закона за горивата ръководителят на ДБГ разяснява, че държавното управление има да реши два значими въпроса – за сивия бранш, който съгласно министъра на финансите е 20% от търговията с горива, и за концентрацията на собствеността при акцизите и данъчните хранилища.

Правителството трябваше да сътвори условия за откриването на нови хранилища, които да са благосъстоятелност на разнообразни лица, както и да предприеме смели дейности за очистване на сивия бранш. Ако нищо от това не може да свърши, за какво изобщо е на власт, запита риторично Делчев.

Според него " Българската енергийна борса няма белезите на свободен пазар, а по-скоро на битпазар " и подсети за сигнала, който следва да изпрати до Европейската комисия.

" Тримата продавачи, които оферират 85% от електрическата енергия на борсата, в действителност се владеят от едно и също лице и това е страната. Въпреки че те бяха тествани, до този миг няма наказания, тъй като страната пази страната, а в това време единствено за една година цената на търгуваната електрическа енергия се е качила неоснователно с 250% ", уточни той и предвижда повишаване на тока, водата и парното с към 15-20%.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР