Българското правителство няма да снабдява с оръжия Украйна, а ще

...
Българското правителство няма да снабдява с оръжия Украйна, а ще
Коментари Харесай

Политическите реакции за предоставянето на помощ на Украйна

Българското държавно управление няма да доставя с оръжия Украйна, а ще оказва единствено филантропична помощ. Парите за това ще дойдат от буфери в бюджета поради икономии на ведомства и от останалите средства от пандемията.

Вицепремиерът Корнелия Нинова опроверга спекулативните изказвания, че българското държавно управление е решило да доставя с оръжия украинската страна.

Българското държавно управление не е взимало такива решения. Българският парламент взе решение за оказване само на филантропична помощ в Украйна. Още един път удостоверявам, че комисията по експортен надзор не е издавала позволения за експорт на оръжие и артикули, и технологии с двойна приложимост за Украйна.

Декларацията на Парламента за Украйна не може да остане куха, по тази причина съдружните сътрудници разискали буфери, от които да се отделят средства за Украйна - това изясни пред Георги Любенов ръководителят на бюджетната комисия Любомир Каримански.

Тези буфери са свързани с икономии, които могат да дойдат от другите ведомства, тези икономии може да са по разнообразни признаци. От заеми няма да бъдат взети, несъмнено. Има буфер, който е изчислен, който може да бъде най-малко до 50 милиона първоначално.

В " Говори в този момент " от " Продължаваме промяната " увериха: Ако Русия спре доставките на газ към България, се търсят други възможности.

За доставка на горива за България от други места и други възможности за мазут, на който да работят ТЕЦ-овете през интервала, в който няма доставки на газ, сподели Венко Сабрутев - народен представител от ПГ на " Продължаваме промяната ".

Сега България 80 на 100 от горивото й идва от Русия. 12 години държавното управление на ГЕРБ саботираше връзката втората с Гърция, ние сме на на никое място сега, сподели Румен Гечев - народен представител от ПГ на Българска социалистическа партия.

Затова от ляво не поддържат глобите против Русия. ГЕРБ предложили от българския бюджет да не постъпват пари в съветския военно-промишлен комплекс.

Политическа партия, с цел да не скапват рахата на Българска социалистическа партия, гласоподаваха срещу това и то не мина, сподели Тома Биков - народен представител от ГЕРБ-СДС.

ГЕРБ оферират на " Продължаваме промяната " поддръжка в Народното събрание, с цел да не бъдат " заложници на Българска социалистическа партия " за геополитическото позициониране на страната.


Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР