Българското правителство не покрива изцяло минималните стандарти за изкореняване на

...
Българското правителство не покрива изцяло минималните стандарти за изкореняване на
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ: България не покрива минималните стандарти за борба с трафика на хора


Българското държавно управление не покрива напълно минималните стандарти за премахване на трафика на хора, само че поставя обилни старания за постигането на тази цел. Това се показва в годишния отчет на Държавния департамент за трафика на хора по света, който бе оповестен през днешния ден.

Правителството на България показва като цяло увеличени старания спрямо предходния интервал и страната остава в Група 2 по класификацията на отчета, в която 1-ва група е с най-хубави резултати в покриване на стандартите. България се придвижи във 2-ра група предходната година.

Усилията на София включват присъди за две публични лица съучастници и екстрадиция за трети, обособяване на повече средства за жертвите и присъединяване допълнително интернационалните следствия. Но държавното управление не покрива минималните условия в няколко основни сфери. През 2018 година управляващите са разследвали и довеждали до съд по-малко случаи на трафик. Съдилищата не престават да издават условни присъди за болшинството наказани трафиканти.

Липсата на знания за трафика измежду формалните лица попречва ефикасното идентифициране на жертвите.

Корупция в органите на реда и правораздаването продължава да спъва напредъка, а следствията на съучастници във властта рядко водят до присъди затвор, се споделя в отчета.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР