Българското правителство не покрива изцяло минималните стандарти за елиминиране на

...
Българското правителство не покрива изцяло минималните стандарти за елиминиране на
Коментари Харесай

България не покрива минималните стандарти за спиране трафика на хора, обяви Вашингтон

Българското държавно управление не покрива напълно минималните стандарти за елиминиране на трафика на хора, само че прави обилни старания в тази тенденция, се споделя в тазгодишния отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати, отдаден на този проблем, оповестява Българска телеграфна агенция.

Американското външнополитическо ведомство отбелязва напъните, положени от българските управляващи през отчетния интервал, в това число следствието на повече случаи с трафик на хора за трудова употреба, оказването на поддръжка на жертви на трафик, приемането на национална тактика за битка с тези закононарушения за интервала 2017-2021 година и дейностите на правоохранителните органи против държавни чиновници и служители на реда, станали съучастници в схеми за трафик на хора.

Въпреки това държавното управление не показва по-големи старания, спрямо предходния регистриран интервал, споделя Държавният департамент. Въпреки че общият брой следствия и правосъдни преследвания против трафикантите регистрира леко покачване, съдилищата са осъдили по-малко трафиканти и са издали условни присъди за множеството от приетите за отговорни. Капацитетът на държавното управление да обезпечи заслон и да даде профилирани услуги на жертвите остава дребен, поради открития брой на потърпевшите от това закононарушение, добавя ведомството.

Тъй като държавното управление е отделило задоволително запаси за проект, който, в случай че бъде прибавен, би бил задоволителен за покриване на минималните стандарти, България няма да бъде намалена в Група 3, както би следвало по силата на Закона за отбрана на жертвите на трафик, а ще остане в листата за наблюдаване към Група 2 за трета поредна година, се споделя в отчета, оповестен на уеб страницата на Държавния департамент.

Към страната ни се насочат няколко рекомендации, в това число да постави повече старания в следствието, правосъдното гонене и осъждането на трафиканти, изключително в региона на трафика на хора за трудова употреба, да дава ефикасни присъди в пандиза на приетите за отговорни лица и да оказва повече помощ на дами и деца, станали жертви на трафик.

България е източник и в по-малка степен директна страна и последна дестинация за мъже, дами и деца, жертви на трафик за полова и трудова употреба. Български дами и деца са жертва на трафик за полова употреба в страната, в Европа и Близкия изток. Български мъже, дами и деца са подлагани на насилствен труд в други европейски страни и Израел, главно в селското стопанство, строителството и бранша на услугите.

Български деца и възрастни са принуждавани да просят и да правят дребни обири в България, Гърция, Италия, Словения, Швеция и Обединеното кралство. Румънски девойки стават жертви на секстрафик в България. Корупцията в държавното управление основава условия, в които е допустимо осъществяването на такива закононарушения и длъжностни лица са разследвани за хипотетично присъединяване в трафик, споделя Държавният департамент в умозаключение в частта си за България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР