Българското правителство на министър-председателя Кирил Петков падна при вот на

...
Българското правителство на министър-председателя Кирил Петков падна при вот на
Коментари Харесай

Ройтерс: Очаквания за по-неутрална политика към Русия с падането на правителството в България

Българското държавно управление на министър-председателя Кирил Петков падна при избор на съмнение в Народното събрание, което хвърли страната в политически земетресения на фона на войната в Украйна и възходящата инфлация, твърди в коментар Ройтерс.

Петков, 42-годишен ученик на Харвард, който даде обещание да се бори с корупцията, зае мощна проевропейска и пронатовска позиция след нахлуването на Русия в Украйна - необикновена позиция за страна с обичайно приятелско отношение към Москва. Анализатори предвиждат, че едно ново държавно управление ще води по-неутрална политика по отношение на Русия.

Сега страната е изправена пред евентуално четвъртите си парламентарни избори от април 2021 година насам, което излага на риск милиони евро от фондовете на Европейски Съюз за възобновяване и проектите ѝ да одобри еврото през 2024 година Застоят може да попречи и на напъните на България да си обезпечи постоянни притоци на природен газ, откакто Москва приключи доставките на газ за страната, която съвсем напълно зависи от съветския газ, поради отхвърли на София да заплаща в рубли.

Петков отхвърли каквито и да било съдружни договаряния с опозиционните партии в залата, само че ще търси дезертьори от депутатите в Народното събрание, с цел да събере задоволително поддръжка за ново държавно управление и да избегне предварителни избори.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР