Българското правителство има шанс да устои на натиска за РСМ,

...
Българското правителство има шанс да устои на натиска за РСМ,
Коментари Харесай

Джамбазки: Правителството ще падне, ако не поиска да устои на натиска за РСМ

" Българското държавно управление има късмет да устои на натиска за РСМ, в случай че желае, в случай че не - ще падне ". Това съобщи пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки, заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация и добави:
" Няма вярно време да предадеш Македония! Няма добър ПР-момент, в който да предадеш този интерес, и да ти се размине! ".

Той прикани Кирил Петков да не позволява оттегляне, в случай че има напън от западни сили:
" Дори си мислим дали позицията на страната ни не може да бъде доказана през народен референдум ".
" В огромна част от българското общество има обоснована паника за това, че новото държавно управление може да направи ходове, които да са всъщност отстъпки - да даде единодушие за започване на договаряния сред Република Северна Македония и Европейския съюз, без да са решени въпросите, които съгласно нас би трябвало да бъдат решени ", сподели още зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Джамбазки акцентира, че изказвания на премиера Петков дават съображение за тези терзания: " Той неведнъж сподели, къде в прав текст, къде завоалирано, че историята би трябвало да се остави встрани, че би трябвало да се подхожда стопански ".

Според евродепутата е обезпокоително и визитата в Скопие на външния консултант на министър-председателя Петков - Весела Чернева: " Не е явен мандатът, с който тази дама е била там, в какво качество е била, за какво българският дипломат в РСМ не е бил там, за какво Министерство на външните работи не е било известено, има ли достъп до класифицирана информация госпожа Чернева и в какво качество води договаряния ". Ангел Джамбазки изрича терзание и от писмата, с които е " заливан " министър-председателят от неправителствени организации, които зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация назова " соросоиди ":

" Писма, в които приканват Петков да не стои на старите исторически позиции, че това било минало, че трябвало да гледаме напред ". Той акцентира, че позицията на президента Румен Радев му е известна от обществени източници:

" Той продължава да поддържа преди всичко отбраната на правата и законните ползи на българите в РСМ ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР