"Българското правителство има шанс да устои на натиска за РСМ,

...
"Българското правителство има шанс да устои на натиска за РСМ,
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Правителството ще падне, ако не поиска да устои на натиска за РСМ

"Българското държавно управление има късмет да устои на натиска за РСМ, в случай че желае, в случай че не - ще падне ". Това съобщи пред БНР евродепутатът, заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация и добави:

"Няма вярно време да предадеш Македония! Няма добър ПР-момент, в който да предадеш този интерес, и да ти се размине! ".

Той прикани Кирил Петков да не позволява оттегляне, в случай че има напън от западни сили: "Дори си мислим дали позицията на страната ни не може да бъде доказана през народен референдум ".

"В огромна част от българското общество има обоснована паника за това, че новото държавно управление може да направи ходове, които да са всъщност отстъпки - да даде единодушие за започване на договаряния сред Република Северна Македония и Европейския съюз, без да са решени въпросите, които съгласно нас би трябвало да бъдат решени ", сподели още зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Джамбазки акцентира, че изказвания на премиера Петков дават съображение за тези терзания: "Той неведнъж сподели, къде в прав текст, къде завоалирано, че историята би трябвало да се остави встрани, че би трябвало да се подхожда стопански ".

Според евродепутата е обезпокоително и визитата в Скопие на външния консултант на министър-председателя Петков - Весела Чернева:

"Не е явен мандатът, с който тази дама е била там, в какво качество е била, за какво българският дипломат в РСМ не е бил там, за какво Министерство на външните работи не е било известено,има ли достъп до класифицирана информация госпожа Чернева и в какво качество води договаряния ".

Ангел Джамбазки изрича терзание и от писмата, с които е "заливан " министър-председателят от неправителствени организации, които зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация назова "соросоиди ": "Писма, в които приканват Петков да не стои на старите исторически позиции, че това било минало, че трябвало да гледаме напред ".

Той акцентира, че позицията на президента Румен Радев му е известна от обществени източници: "Той продължава да поддържа преди всичко отбраната на правата и законните ползи на българите в РСМ ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР