Българското правителство има шанс да устои на натиска за Република

...
Българското правителство има шанс да устои на натиска за Република
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Правителството ще падне, ако не устои на натиска за РСМ

Българското държавно управление има късмет да устои на натиска за Република Северна Македония, в случай че желае, в случай че не - ще падне. Това заяви  евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

" Няма вярно време да предадеш Македония! Няма добър ПР-момент, в който да предадеш този интерес, и да ти се размине! ", добави още той.
Джамбазки ще желае референдум, в случай че има оттегляне от КСНС за Северна Македония
Евродепутатът Ангел Джамбазки прикани за спокойно събиране по време на КСНС при президента Румен Радаев в понеделник, отдаден на Северна...
Прочети повече
Джамбазки прикани министър председателят Кирил Петков да не позволява оттегляне, в случай че има напън от западни сили. " Дори си мислим дали позицията на страната ни не може да бъде доказана през народен референдум ", сподели той пред БНР.

" В огромна част от българското общество има обоснована паника за това, че новото държавно управление може да направи ходове, които да са всъщност отстъпки - да даде единодушие за започване на договаряния сред Република Северна Македония и Европейския съюз, без да са решени въпросите, които съгласно нас би трябвало да бъдат решени ", счита зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Джамбазки акцентира, че изказвания на Петков дават съображение за тези терзания: " Той неведнъж сподели, къде в прав текст, къде завоалирано, че историята би трябвало да се остави встрани, че би трябвало да се подхожда стопански ".

Според евродепутата е обезпокоително и визитата в Скопие на външния консултант на министър-председателя Петков - Весела Чернева.
Джамбазки: РСМ е единствената страна, където да си българин е закононарушение (СНИМКИ)
„ Самата структура на властта в РСМ е издигната на антибългарска основа. Няма друга страна в Европа, която да построява своята и...
Прочети повече
" Не е явен мандатът, с който тази дама е била там, в какво качество е била, за какво българският дипломат в РСМ не е бил там, за какво Министерство на външните работи не е било известено,има ли достъп до класифицирана информация госпожа Чернева и в какво качество води договаряния ", аргументира се той.

Той акцентира, че позицията на президента Румен Радев му е известна от обществени източници: " Той продължава да поддържа преди всичко отбраната на правата и законните ползи на българите в РСМ ".

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР