Българското правителство и Министерството на туризма предприеха спешни практически мерки

...
Българското правителство и Министерството на туризма предприеха спешни практически мерки
Коментари Харесай

Подготвяме протоколи за подновяване на туристическите пътувания без карантина, обяви Ангелкова

Българското държавно управление и Министерството на туризма започнаха незабавни на практика ограничения за намаляване на рецесията, породена от пандемията от COVID-19 и в поддръжка на туристическата промишленост – една от най-пострадалите в създалата се обстановка. Това съобщи министър Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard, която организира видеоконференция с посланиците на страните членки на Европейски Съюз, упълномощени в България.

"Нашите дейности следват координирания недискриминационен метод за възобновяване на свободното придвижване в сходство с Пакета на Европейски Съюз за превоз и туризъм ", разяснява тя.

Работната онлайн полемика се състоя по самодейност на посланика на Хърватия у нас Н.Пр. Ясна Огняновац в качеството й на представляващ Хърватското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

"Пандемията на ковид е невиждана рецесия, която провокира в отговор изключителни дейности в отбрана на публичното здраве и живота на хората, както и за минимизиране на провалите в стопанските системи. Нашата институция работи интензивно с останалите заинтригувани ведомства за подготовка на протоколи и пускане на туристически пътувания без използване на карантина ", изясни Ангелкова.

Тя се спря в детайли и на стъпките за последователно облекчение на ограниченията против ковид, като посочи тези, които ще оказват помощ директно на туристическия бизнес. Сред тях са възобновяване работата на заведенията за хранене и на закрито от 1 юни при съблюдаване на здравните и хигиеничните ограничения. Пред посланиците министърът изрази своята признателност към премиера Борисов и сътрудниците от кабинета за координацията на поетапните ограничения за обновяване на бизнеса.

Представена бе и мярката за намаление с най-малко 50% на цената за плажни такъми, което ще направи българските летни курорти по-атрактивни и привлекателни за наши и задгранични посетители.

"Поетапният рестарт на туристическия бранш в България се основава на първо място върху поощряване на вътрешния туризъм, отваряне на границите за пътувания за туризъм от прилежащите на България страни, а след това и за жители от останалите страни в Европейски Съюз според от въздушната съгласуваност ", разясни Ангелкова.

Държавата популяризира България пред света с видеоклип, който трогна всички

Министърът изброи и други признати от държавното управление ограничения, които ще насърчат възобновяването на бранша като субсидирането на чартърни полети, въвеждането на ваучери за туризъм за хората на първа линия в битката с ковид, помощта, от която могат да се възползват предприятията по линия на оперативните стратегии.

"Важни са също по този начин намаляването на Данък добавена стойност за ресторантьорския бранш, субсидирането на претовареност посредством финансиране от страна на страната, опцията туроператорите да оферират ваучер за неосъществено пътешестване поради коронакризата и други Разработваме информационна акция за задграничните пазари, задачата ни е деен летен сезон от 1 юли, сподели още тя. Посланиците на Испания, Италия, Швеция, Латвия, Нидерландия, Унгария, Словакия и Хърватия зададоха спомагателни въпроси по подхванатите ограничения за възобновяване на бранша и за достъпа на непознати туристи ", описа още Ангелкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР