Българското правителство и държавите от региона следва да обединят усилията

...
Българското правителство и държавите от региона следва да обединят усилията
Коментари Харесай

Радев: Да обединим усилия за по-бързо изграждане на МИУТ

Българското държавно управление и страните от района следва да обединят напъните си за по-бързото създаване на Международен институт за устойчиви технологии в Югоизточна Европа. Тази позиция президентът Румен Радев изрази на среща на „ Дондуков “ 2 с генералния шеф на Европейската организация за нуклеарни проучвания /ЦЕРН/ проф. Фабиола Джианоти.

Проф. Джианоти е в страната във връзка тържественото отбелязване на 20-годишнината от приемането на България за пълновръстен член на ЦЕРН.

Президентът Радев открои значимостта на построяването на съвременни научни центрове в Югоизточна Европа като причина за основаване на вероятност за развиване на младежите в родните им страни. Румен Радев още веднъж акцентира, че без отмерено систематизиране на научна и просветителна инфраструктура сред Източна и Западна Европа е невероятно да бъде реализирано действително обществено и икономическо доближаване в Европейски Съюз, без значение какъв брой средства се усвояват посредством европейските фондове. „ Признателни сме за поддръжката на ЦЕРН и декларираната подготвеност за даване на най-съвременни технологии “, акцентира президентът и прикани за шерване на опита на ЦЕРН и във връзка с моделите за финансиране на сходни планове и за правна поддръжка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР