Българското правителство години наред милиарди отделя за здравеопазване. Това каза

...
Българското правителство години наред милиарди отделя за здравеопазване. Това каза
Коментари Харесай

Борисов: Години наред отделяме милиарди за здравеопазване

Българското държавно управление години наред милиарди отделя за опазване на здравето . Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на 29-ият Конгрес на Световното сдружение на кардиохирурзите и гръдните хирурзи, съобщи организация " Фокус ".
" Първо ми позволете да си поздравя българския народ с този прелестен празник - Съединението на България. На тази дата сме потвърдили на великите сили, че българският народ може да се сплоти и самичък да взема решение своята орис ", стартира своето слово министър-председателят.
Той обърна внимание, че в зала 3 на НДК, където се организира конгресът, преди месеци приключило председателството на България на Европейския съвет. " Българското държавно управление години наред милиарди отделя за опазване на здравето. Над 8% от Брутният вътрешен продукт. Инвестирахме доста в обучение, подготовка, стипендии на млади учени, в сграден фонд и съоръжение, което може да се съревновава с най-хубавите в света. Няма нещо, което да е излязло в света в здравната техника и в България да го няма ", акцентира министър-председателят.
" За наслада машините има и кой да ги ръководи в лицето на прелестните доста добре готови български хирурзи, техните екипи, сестри, лекари, санитари в областта на гръдната хирургия, сърдечната и съдовата. Благодарение на вашия професионализъм, освен че оцеляват хората в този заплашителен камшик, тези болести, само че и оптимално бързо ги връщате в тяхната фамилна среда, а и на работа, което е извънредно значимо да продължаваме да държим високия растеж на Брутният вътрешен продукт, който създава България. Фактът, че и през вчерашния ден макар конкуренцията проф. Кехайов събраха десетки страни на своя конгрес, през днешния ден на 29-тия конгрес на сърдечните и съдови хирурзи, това е голямо самопризнание за българската медицина, за лекарите, сестрите, санитарите, за всички, които работят тази специалност. Поздравявам тези над 40 страни, които са изпратили на днешния конгрес свои представители. Благодаря на проф. Начев за поста, който е алегоричен за това, което Бълагрия прави в тази сфера. Разбира се, едно величие като проф. Джеймисън е измежду нас. На този извънреден празник, който имаме българите още един път добре пристигнали и триумф на конгреса ", съобщи още министър председателят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР