Българското правителство е уверено, че автомагистрала Струма ще бъде завършена

...
Българското правителство е уверено, че автомагистрала Струма ще бъде завършена
Коментари Харесай

Иновативната сателитна технология на SIXENSE отваря перспективи за завършване на „Струма“


Българското държавно управление е решително, че автомагистрала " Струма " ще бъде приключена до 2023 година, изясни Николай Нанков, министър на районното развиване. Европейската комисия възобнови утвърждението си за разпределяне на дотации от 628 млн. лева За построяването на останалите 40 км автомагистрала, за секторите сред Благоевград и Крупник, както и сред Кресна и Сандански.

Ето за какво Novinite.com организира полемики с Ренел Добре, представител на SIXENSE за България, за определяне на наличните технологии и експертиза на SIXENSE. В реалност компанията предлага технологии, които са изключително подобаващи за провокациите на плана за автомагистрала „ Струма “, изключително ATLAS InSAR, новата новаторска сателитна технология на SIXENSE.

Ренел Добре показа това новаторско решение в следните условия:

„ SIXENSE предлага същинска новаторска система за сателитно наблюдаване, наречена Atlas InSAR (Interferometric Synthetic Aperture Radar) технология, която е идеална за огромни инфраструктурни градежи и сега се ползва към разнообразни планове по целия свят. Какво е основното преимущество? Да помогне ръководители, дизайнери, инжинери и всички, които вземат участие в железопътни, пътни или тунелни строителни планове (наред с други), с цел да облекчи рисковете и да разпознават сериозни точки, преди да започват плана си, както и по време на план, с цел да посрещнат възможни провокации по време на строителството и даже по-късно на своята скица за мониторинг. Това е изключително значимо при разглеждането на нова инфраструктура, издигната в изцяло нова зона, която в никакъв случай не е била проучвана и за която не съществуват предходни данни или изследвания. Благодарение на събирането на сателитни данни SIXENSE (комбиниране на данни от два разнообразни сателита), сериозните точки могат да бъдат оценени с акуратност от няколко сантиметра или даже милиметра.

Това авансово, профилактично и превантивно инженерно решение разрешава идентифицирането на спомагателни сериозни точки, които е невероятно да бъдат открити в зони, които в никакъв случай не са били изследвани: това значи, че действителният план може да бъде усъвършенстван преди започването на строителството. Това, несъмнено, е скъпо, когато става въпрос за инспекция на градските и доста гъсто застроените площи, с цел да се откри въздействието, което един строителен план ще има в по-широк мащаб, върху други планове или екосистеми. Нещо повече, Atlas Satellite InSAR играе по-дългосрочна роля, като прави оценка въздействието на плана върху локалната география, да вземем за пример проучва риска от свлачища. ”



Най-голямото предизвикателство: Кресненското дефиле

Регионалният министър Николай Нанков дефинира Кресненското дефиле като най-голямото предизвикателство за целия план: сектор от към 21 км, който ще бъде основан сред 2019 година и средата на 2023 година Резултатът от избора, който лиши повече от 10 години. Екологията не опонира на развиването и строителството, а строителството не изключва екологията, настоя районният министър, добавяйки, че всички европейски и български правила ще бъдат спазени. Секцията на Кресненското дефиле ще се нуждае от построяването на две ленти в посока София, разширявайки по този метод настоящия път, изправящи и подсилващи диги, както и създаване на нужната екологична инфраструктура за земноводни, влечуги и бозайници. Тя включва построяването на най-дългия тунел, издигнат в миналото в България - тунел " Железница ".

Още четете на iNews.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР