Българското посолство в Мексико е предприело незабавни стъпки, за да

...
Българското посолство в Мексико е предприело незабавни стъпки, за да
Коментари Харесай

Николай Милков: Българското посолство в Мексико е изискало пълна информация по случая с върнатите туристи

Българското посолство в Мексико е подхванало незабавни стъпки, с цел да изследва цялостната информация по въпросите с върнати български туристи от страната. Това изясни в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия служебният министър на външните работи Николай Милков. Посолството ни е изпратило нота до външното министерство на Мексико, както и до управляващите, които дават отговор за туризма. Изискана е цялостна информация по случаите, добави Милков.

Както Българска телеграфна агенция писа, от организация " Бъдеще за туризма " оповестиха преди дни за множество случаи на недопускане на български туристи с всички нужни документи на територията на Мексико. Случаите са от октомври 2022 година насам и всички са били на летището в Канкун. Веднага след приземяването на самолета някои от пасажерите от Източна Европа и от някогашни руски републики са отклонявани и от униформени лица са отвеждани в обособени пространства, където им прибират мобилните телефони, след което ги експулсират назад със същия аероплан, под претекст че нямат предплатен хотел и не могат да обитават в страната, описват от „ Бъдеще за туризма “.

Според министър Милков допустимо е да има пропуски в стъпките от резервацията, през ваучерите, до документите за настаняване на туристите. Той посъветва всички българи, които възнамеряват пътешестване, да обръщат внимание на документите, когато вършат резервации да внимават във ваучерите им да няма неточности с изписване на имена и данни. Те би трябвало да са сигурни, че няма да им се случат нежелани обстановки, акцентира Николай Милков. В Министерство на външните работи работи ситуационен център с 24 часа дежурство на телефон. Всеки може да се възползва, в случай че му се случи случай, сподели още външният министър.

Мексико е туристическа страна, те държат доста на туризма си. Това не са непрекъснати практики, сподели още Милков и изрази вяра, че сходни обстановки няма да се повтарят. Но още един път моли нашите сънародници, които имат намерение да пътуват, да ревизират всичко малко по малко.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР