Българското посолство в Берлин бе информирано от външното министерство на

...
Българското посолство в Берлин бе информирано от външното министерство на
Коментари Харесай

Германия се подплаши от три наши области

Българското посолство в Берлин бе осведомено от външното министерство на Германия, че като част от предварителната защита против ковид се приготвят ограничения по отношение на влизащите в от три района на нашата страна - Варна, Благоевград и Добрич.

Трите области ще бъдат оповестени за рискови, като от събота, 8 август, всички идващи от тези райони ще подлежат на наложително тестване. До приемане на резултата от теста за тези жители е в действие наложителна 14-дневна карантина. Тя ще отпадне при негативна проба.

Тестът би трябвало да бъде изработен до 72 часа след влизане на територията на Германия. Допуска се тестване и в страната на потегляне, в случай че то е осъществено от сертифицирана лаборатория и е до 48 часа преди идването в Германия.

Препоръчително е при негативен тест да се направи нов няколко дни по-късно. Този втори тест не е наложителен, само че немските здравни управляващи имат право да го изискат, в случай че считат за належащо. Както първият, по този начин и вероятно вторият тест, ще са безвъзмездни.

Германското Министерство на външните работи ще разгласява на уеб страницата си рекомендация за възпиране от пътешестване към посочените райони в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР