Българското посолство е отправило запитване кои са 77-те български граждани,

...
Българското посолство е отправило запитване кои са 77-те български граждани,
Коментари Харесай

България поискала имената на 77-те, свързани с ИДИЛ, но Турция не отговаря

Българското посолство е отправило питане кои са 77-те български жители, които имат възбрана за влизане в Турция по съмнение във връзки с терористични организации. Това разгласи посланикът ни в Анкара Надежда Нейнски пред БТВ.

Както е известно управляващите в Анкара оповестиха лист от над 50 хиляди непознати раждани, на които се не разрешава влизането в страната затова. Нейнски уточни, че описът е доста по-голям и най-вече хора има от Русия, Франция, Германия и Белгия.

Посланикът разгласи, че се визират съответно връзки с „ Исмямска страна ". Тя добави, че българското посолство е направило питане за това кои тъкмо са хората, само че нямат отговор.

„ Теми свързани с националната сигурност са доста деликатни. Счита се, че щом е обвързвано с националната сигурност не изисква спомагателни детайлности ", добави Нейнски.

„ Процесите в Турция са доста динамични след опита за прелом. Най-голямата смяна е въвеждането на изключително състояние. Във всяка страна това значи основна смяна на работата на институциите и ограничението на цивилен права ", изясни Нейнски.

Според нея, обстановката в Турция е комплицирана за коментар, а връзките сред Турция и Европейски Съюз има своите пикове и спадове.

„ Имаше едно заледяване на връзките, което се смята, че се размрази на срещата на върха на НАТО в Брюксел. Най-важното е да не бъде пресечен разговора ", безапелационна е дипломат Нейнски.

„ В момента връзките София -Анкара са доста положителни, може да имаме разлики, само че имаме добър регулярен разговор на разнообразни равнища ", разяснява още тя.

„ Имаше няколко образеца на вмешателство на Турция в българските работи ", съобщи Нейнски с уточнението, че посланиците могат да са наблюдаващи, само че не и участници в процесите в страната, в която са упълномощени.

„ За нас съглашението за бежанците работи, само че то е обвързано с тематиката за визовата либерализация ", добави още тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР