Българското подразделение на Volkswagen обяви, че от края на тази седмица започват

...
Българското подразделение на Volkswagen
обяви, че от края на тази седмица
започват
Коментари Харесай

GOLF 8: Начало на предпродажбите в България

Българското поделение на Volkswagen обяви, че от края на тази седмица започват да одобряват предварителни заявки за закупуването на новото, осмо поколение на Golf. Базовата цена на автомобила е избрана на 41 693 лв. (1.5 TSI OPF), а до няколко месеца се чака и пазарното лансиране на още по-достъпната му версия 1.0 TSI със 110 конски сили.

Изцяло цифровизирано арматурно табло и нови пространства във функционална и естетическа естетика

Стандартно съоръжение с Digital cockpit. Новият Golf е автомобил, обвързван с лидера по-добре, от когато и да било. В основата на тази интуитивна съгласуваност са включеният в стандартното съоръжение на новия модел изцяло дигитален блок на контролните прибори (Digital Cockpit) с 10,25-инчов екран, инфотейнмънт система (сензорен екран с диагонал 8,25 инча и опция за онлайн връзка) и мултифункционален волан. Съчетанието на цифровите контролни прибори Digital Cockpit и инфотейнмънт системата основава нова, цялостна дигитална архитектура на арматурното табло.

Изцяло цифровизираното работно място на водача може да бъде допълнено и с някоя от двете опционални инфотейнмънт системи с 10-инчови екрани, които в комбинация с огромната навигационна система Discover Pro основават цялостния Innovision Cockpit. В спомагателното съоръжение на новия модел е включен и head-up екран, при който най-важната информация се прожектира непосредствено върху челното стъкло и като че ли „ плава ” в пространството в непосредственото зрително поле на водача. Функциите на светлините и мерките за обезпечаване на видимостта също са осъвременени, интегрирани и много по-интуитивни за ръководство - светлините и отоплението на предното и задното стъкло към този момент се управляват с помощта на сензорните бутони върху цифровия панел, ситуиран отляво на блока на контролните принадлежности. Перфектна ергономия проличава и в оформлението на централната подпора – при новия Golf тази зона е по-изчистена и подредена от когато и да било. Това се дължи на първо място на значително по-малкия като размери скоростен лост за ръководство на трансмисията с два съединителя (DSG). Философията за оптимално изчистени и функционални решения намира своето продължение и в новата подпора на покрива, където приборите за управление на функционалностите също са напълно цифровизирани – в тъова число и комфортният и подсъзнателен за приложимост сензорен плъзгач за ръководство на опционалния панорамен шибедах. Включената в допълнителното съоръжение 400-ватова озвучителна система Harman Kardon с мощ 400 W на собствен ред подсигурява съвършен тон в интериора на новия Golf.

Инфотейнмънт системи с цялостна свързаност с световната мрежа. Всички инфотейнмънт системи в Golf са интегрално свързани с модула за онлайн връзка (OCU - Оnline Сonnectivity Unit), който употребява eSIM карта за мобилна комуникация. С помощта на OCU и eSIM водачът и неговите спътници получават достъп до постоянно възходяща гама онлайн базирани функционалности и услуги в рамките на марковата екосистема Volkswagen We. Така например, услугите We Connect (без ограничения във връзка с периода на използване) и We Connect Plus (подготвена за безплатна приложимост в границите на Европа за интервал от една или три години) са част от общоприетото съоръжение на новия Golf, а допълнително предлаганата услуга We Connect Fleet (цифровизирано ръководство на автопаркове) е създадена особено за корпоративна приложимост.

We Connect предлага следните функционалности:
• Moбилен ключ (в взаимозависимост от равнището на оборудване - отключване, заключване и стартиране на Golf благодарение на съвместими модели смартфони), повикване на пътна помощ, информация за актуалното състояние на автомобила, положение на вратите и светлините, автоматично повикване на незабавна помощ при акцидент, доклад за техническото положение и изправността на автомобила, данни за пътуването, местонахождение на паркирания автомобил, график на сервизното обслужване.
В взаимозависимост от равнището на съоръжение, услугата We Connect Plus предлага следните функции в допълнение към гамата на We Connect:
• Предупреждения Area Alert и Speed Alert, дистанционно задействане на клаксона и светлините, онлайн надзор на алармата срещу кражба, онлайн настройки на допълнителното отопление, дистанционно управление на вентилацията, отключване и заключване, таймер за времето на потегляне (за версиите с plug-in хибридно задвижване), ръководство на климатичната инсталация (за версиите с plug-in хибридно задвижване), зареждане (за версиите с plug-in хибридно задвижване), онлайн информация за пътнотранспортната конюнктура и информация за рискове по маршрута, онлайн пресмятане на маршрута, местоположение на бензиностанции и зарядни станции, онлайн актуализация на навигационните карти, локализация на свободни места за паркиране, онлайн търсене на забележителности и интересни обекти (POI), онлайн гласово ръководство, услуга We Deliver (дава опция за получаване на колета и услуги в Golf без присъствието на собственика), интернет радиостанции, онлайн стрийминг на мултимедийно наличие, Wi-Fi точка за достъп до интернет.
We Connect Fleet предлага следните функционалности:
• Цифрова пътна книга, дневник за зареждане с гориво/електричество, следене на успеваемостта на движението на автопарка, GPS местонахождение и история на маршрутите, разбор на разхода на гориво/електричество, ръководство на техническата поддръжка.

Moбилен ключ. В бъдеще ролята на ключ за достъп и пускане на автомобила ще бъде поета от смарт телефона. И в този случай необходимият за задачата интерфейс се осигуравя от услугата We Connect - необходимите настройки на съвместимите модели смарт телефони на Samsung се правят с помощта на приложението We Connect, след което оторизацията за основен потребител се реализира еднократно чрез инфотейнмънт системата и въвеждане на неповторима ключова дума. За да използвате смартфона като мобилен ключ не е необходимо съществуването на връзка с мобилната мрежа - задоволително е единствено да доближите смарт телефона до дръжката на вратата по същия метод, по който системата за достъп и пускане без ключ Keyless Access отключва автомобила. Стартирането на мотора е елементарно и удобно след слагане на смарт телефона в специалното поделение (с интерфейс за мобилен телефон) на централната подпора. Допълнително улеснение е и възможността за изпращане на мобилния ключ до приятели или членове на фамилията, които също ще могат да употребяват своите смартфони като ключове за достъп и стартиране на новия Golf.

Персонализация. Различните индивидуални настройки могат да бъдат запаметени както непосредствено в Golf, по този начин и по избор в облака, което значи, че достъпът до тях е обезпечен когато и да е и независимо от изискванията - даже след смяна на лидера или транспортното средство. В зависимост от равнището на съоръжение, възможностите за настройки включват конфигурацията на Innovision Cockpit, позицията за седалките, настройките на външните огледала и климатичната апаратура, индиректното осветяване на интериора и светлинните функционалности за изпращане/посрещане на фаровете.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР