Българското плуване се развива успешно и вече е готово не

...
Българското плуване се развива успешно и вече е готово не
Коментари Харесай

Българското плуване вече е готово не само за финали, а и за медали: Шефът на федерацията

Българското плуване се развива сполучливо и към този момент е готово освен за финали, а и за медали. Това увери президентът на федерацията Георги Аврамчев, който направи равносметка на постигнатото. Състезателите ни получиха премията си за тим на месеца, а треньорът Петър Мицин - за номер 1 при наставниците.

    " Имаме млад тим от 15-16 състезатели с капацитет да покрият нормативи за Олимпиадата в Париж. Когато работиш със сърце, резултатите идват. В момента 25 състезатели са на лагер в Одрин, където има отлични условия за подготовка. Отборът е доста обединен, а от юношите идват още качествени състезатели и това ни прави оптимисти за развиването на българското плуване. Вече се надяваме освен на финали в обособените дисциплини, а за какво не и на медали ", сподели Аврамчев на конференция през днешния ден.

Припомняме, че предходната година щафетата на 4 по 200 метра свободен жанр за мъже записа исторически първи край на международното състезание в дребен басейн в Мелбърн в края на предходната година, за което четиримата участници Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев бяха определени за тим на месец декември, а селекционерът на националния тим Кристиян Минковски за треньор на месеца.

    " Бях на Световното състезание в Мелбърн и на конгреса на Световната централа и персонално се уверих, че към този момент се приказва с почитание за българското плуване. Започват да се преценяват с нас, колкото и нескромно да звучи ", сподели още Аврамчев.

На конференцията стана ясно още, че елитният български плувец Йосиф Миладинов минава на централизирана целогодишна подготовка с националния тим. 19-годишният играч тренираше в Швейцария напоследък, само че означи спад в резултатите през предходната година и реши да преприеме смяна в подготвителния развой.

    " Предприех голяма смяна и преминавам на целогодишна централизирана подготовка с националния тим. Целта ще бъде покриване на нормативи за Олимпийските игри в Париж. Не съм взел това решение от през днешния ден за на следващия ден, много мислих какво би трябвало да да трансформира и имам вяра, че това е вярната стъпка, с която се надявам да се върна там, където бях преди ", сподели Миладинов.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР