Българското общество стана жертва на една огромна политизация и дебатът

...
Българското общество стана жертва на една огромна политизация и дебатът
Коментари Харесай

Ние в момента сме сложили всичките си енергийни яйца в руската кошница

Българското общество стана жертва на една голяма политизация и дебатът се измести от експертния взор към политическия. Няма попътен вятър за транспортен съд, който няма посока. Така някогашният външен министър Соломон Паси разяснява огромните визити в България през последните няколко дни.
Същевременно обаче Паси не видя предумисъл в околните визити на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и съветския министър председател Дмитрий Медведев, тъй като те били заети хора и нямало да си играят да гласят такива съвпадения.
Бившият външен министър особено акцентира на посланието на Столтенберг поради излизането на Русия от Договора за ракетите с дребен и междинен обхват и по какъв начин Русия към този момент е подготвена да насочи свои ракети във всяка една точка на Европа. Добрите връзки зависят от салдото – Втората международна война избухна поради несъответствието в оръжията, само че Студената война не избухна поради несъответствието, настоя Паси и от българска позиция видя най-сериозен дисбаланс в Черно море, по тази причина " имаме потребност от нови военноморски бази ".
Същевременно Паси не видя проблем поради нуклеарни оръжия да няма нуклеарни централи. Основното в тази ситуация е, че в България пристигна министър председателят Медведев, а не президентът Владимир Путин. Путин върви там, където му е значимо – Австрия, Сърбия, Гърция, уточни Паси, който добави, че това е и добра вест, тъй като с идването на Медведев ще се приказва най-малко малко по-експертно.
Ние сега сме поставили всичките си енергийни яйца в съветската кошница и тя става все по-голяма, настоя Паси. Но пък уточни, че АЕЦ " Белене " бил стартирал от времето на Симеон Сакскобургготски и в действителност в случай че бил осъществен, както до момента, е щял да коства 3 милиарда евро и щял отчасти да бъде изплатен. Паси обаче даде и различен мотив – използването на газ спаднало от 7 милиарда куб. метра на 3 милиарда куб. метра т.е. идвало времето на нови технологии. Tesla-та пътува в Космоса, а ние нямаме " Хемус ", отвърна водещата на утринния блок на Нова телевизия Аделина Радева. Не гледаме в края на пътя, а в кормилото и това е една от най-сигурните гаранции за злополука, акцентира Паси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР