Българското общество изглежда по-толерантно към идеята жените да представляват по-голямата

...
Българското общество изглежда по-толерантно към идеята жените да представляват по-голямата
Коментари Харесай

Светът би бил по-добро място с повече жени политици, смятат 41% от българите

Българското общество наподобява по-толерантно към концепцията дамите да съставляват по-голямата част от властта в света, демонстрира проучването на " Галъп интернешънъл ", показано вБНТ. В България 41% дават отговор, че светът би бил по-добро място, в случай че политиците бяха най-вече дами, 35% считат, че " ще бъде същият ", а 7% споделят " по-лош ". Едновременно с това 17% се двоумят или не дават отговор.

Преднината на " по-добър " пред " по-лош " подрежда страната измежду кардиналните поддръжници на концепцията за повече дами в политиката. България е и измежду най-толерантните в района. За съпоставяне, приблизително за Източна Европа частта на вярващите, че светът ще е по-добър с повече дами в политиката, надвишава този на смятащите, че ще е по-лош с 15 процентни пункта. В България тази разлика е 34 процентни пункта.

Северна и Южна Америка означават най-голяма разлика в интерес на тези, които считат, че множеството дами в политика ще имат позитивно въздействие върху света. Близкият Изток и Северна Африка са районът, в който респондентите като цяло показват, че светът не би бил толкоз положително място с повече дами в политиката, като отговорът " по-лош " бележи минимално преимущество пред " по-добър ".

Докато възрастта и приходите въздействат малко върху отговорите, религиозно-културната традиция и полът са решаващи. При дамите упованието, че светът ще бъде по-добър, в случай че политиците бяха най-вече дами, е доста по-силно, се споделя в проучването.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР