Българското общество е сред тези, които в най-голяма степен очакват

...
Българското общество е сред тези, които в най-голяма степен очакват
Коментари Харесай

Българите са оптимисти за нормализация на живота до края на годината

Българското общество е измежду тези, които в най-голяма степен чакат или по-скоро се надяват на нормализация на живота до края на годината след пандемията от коронавирус– 61% от запитаните. Българите наподобява са измежду най-силно уверените, че опасността от ковид е пресилена - 59% от запитаните у нас считат по този начин. Съмнението в сериозността на опасността въпреки всичко понижава през последните месеци, само че все пак България е измежду водещите в това отношение. Това са някои от изводите от третата вълна на световно проучване, извършено от водещата международна асоциация " Галъп интернешънъл " – в 19 страни, в това число Съединени американски щати, Русия, Англия, Индия, Италия, Япония и други Първата вълна беше през март, а втората през април.



До огромна степен настройките на българите могат да се обяснят с икономическия резултат на пандемията, който е усетен в приходите на половината семейства у нас.

Подкрепата за държавното управление във връзка със обстановката към пандемията остава постоянна и се резервира на равнищата, регистрирани в най-тревожния интервал за нашето общество (през април) – от 77%. Тенденцията за мощна поддръжка към държавното управление във връзка с обстановката с ковид е обща за множеството страни, взели участие в проучването.

Българите са уверени, че отговорността за решенията по отношение на здравето е персонална (84%) , а не на страната (10% са склонни да трансферират отговорността на държавата). В последните седмици след отпадането на редици ограничения у нас и в доста страни по света тази отговорност бе сложена на тест.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР