Българското национално радио отлага концерта, посветен на 85-годишнината на медията

...
Българското национално радио отлага концерта, посветен на 85-годишнината на медията
Коментари Харесай

БНР отлага юбилиейния си концерт и церемонията Сирак Скитник

Българското национално радио отсрочва концерта, отдаден на 85-годишнината на медията и връчването на огромната премия „ Сирак Скитник ” и годишните награди.
Решението е на Управителния съвет на публичното радио. Събитието се отсрочва до одобряване на годишния бюджет за 2020 година, декларират от БНР.
Ръководството на радиото се извинява за породеното стеснение на всички участници и посетители. От там споделят, че поканите ще бъдат годни за спектакъла, когато бъде планувана нова дата за неговото осъществяване.
Припомняме, че преди дни Съвет за електронни медии избра новият общоприет шеф на националното радио Андон Балтаков. Кой е той можете да прочетете ТУК.
Той разгласи, че ще стартира с проверка на работните заплати, хонорарите и спомагателните бонуси, както и срещи със чиновниците. ВИЖТЕ ТУК.
Actualno.com напомня, че в деня на избора на новият общоприет шеф - 22 януари, депутатите удължиха с месец и половина периода, в който Сметната палата би трябвало да даде резултатите от предоставения ѝ финансов одит на Българското национално радио (БНР). Окончателният отчет трябваше да бъде подготвен в края на януари, само че се постанова срокът да бъде удължен поради закъснение при приемане на информацията, обвързвана с решения на Управителния съвет на БНР.
Одитът на финансовото ръководство на БНР обгръща интервала от 1 януари 2017 година до 30 септември 2019 година, а окончателния отчет на Сметната палата би трябвало да бъде подготвен до 10 март 2020 година Още по тематиката четете ТУК.
Решението за финансова инспекция депутатите взеха през месец септември 2019г., а причина за това стана информацията, че публичната медия е натрупала недостиг в размер на към 4 млн. лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР