Българското национално радио (БНР) е предупредило служителите си, че ще

...
Българското национално радио (БНР) е предупредило служителите си, че ще
Коментари Харесай

БНР пуска хората си в неплатен отпуск от 1 юли заради липса на пари


Българското национално радио (БНР) е предизвестило чиновниците си, че ще ги пусне в неплатен отпуск от 1 юли 2019 година, научи Скандал от публицисти в радиото. Причината е в неналичието на пари в бюджета на БНР. По тази причина тази година ще стартира по-рано лятната програмна скица на "Хоризонт " и "Христо Ботев ".
Генералният шеф на БНР Александър Велев, който по време на 3-годишния си мандат се прочу повече със свадите си, в сравнение с с позитивните промени в публичното радио, приготвя заключителен удар в края на мандата си, написа 19min.bg. Велев, който за първи път в историята на БНР съумя да докара радиото до недостиг, има желание да разгласи социална поръчка за саниране и преостъкляване на постройките на БНР. Запознати с финансовия аспект на тази активност подозират, че цената може да стигне 4 млн.лв. Санирането на постройката на Драган Цанков 4 е отколешна фантазия на настоящия шеф на публичната медия Велев, който го разгласи измежду целите си още в първите дни на встъпването си в служба. Това не се реализира, както и други "грандиозни " негови хрумвания - единен народен нюзрум и превръщането на районното Радио София в национална младежка стратегия. Сега обаче очевидно ген. шефът с изминал мандат се готви да прибере последно 10 от тази огромна поръчка.
Велев счита също да купува безценен електрически автомобил, който да употребява като длъжностен. Радиобосът, който се прочу с митингите на чиновниците за финансовото положение на БНР, е убеден, че ще бъде определен още веднъж, защото мандатът му изтече на 29 май. т.г. Сега е решил да купи електрически автомобил от известна немска марка, само че да го заплати посредством реклама по радиото на стойност по 50 000 лв. на година, както оповестяват от медията. Велев купи безценен автомобил още с поемането на мандата си, като преди този момент разгласи фрапантни икономии за всички останали чиновници и при съществуването на задоволително нови коли. Закупени бяха с действен лизинг две лимузини, които той постоянно употребява като персонални.
Само преди няколко месеца Велев тества електрическо возило на различен немски производител. Той поставя съществени грижи за персоналната си сигурност, като искаше още при започване на мандата си водачът му да го охранява въоръжен. Велев си разрешава разточителни поправки, скъпи коли, три секретарки.
3-годишното ръководство на Велев бе белязано със кавги на всички равнища - неудачен се оказа опитът му да закрие напълно Радио България, като тогава с изключение на на публицистите Велев си навлече и гнева на Президентството, Външното ни министерство и на огромна част от дипломатическите представителства на непознати страни у нас.
Велев прати оркестрите на БНР да свирят под прозорците на Бойко Борисов с концепцията министър председателят да им усили възнагражденията, върхът на свадите беше изпращането на децата от Детския радиохор пред Министерски съвет, които стачкуваха против своето закриване, родено измежду концепциите на Велев.
Два пъти беше изработен ремонт на Фонотеката на БНР на стойност близо 2 милиона лв. поради една и съща причина - скъпите ленти потънаха във вода след две наводнения. Освен това стана ясно, че 60 камери непрекъснато наблюдават чиновниците на БНР на всички места. Твърди се, че са инсталирани по искане на ДАНС, при положение на изключителни условия. Велев поръчал на чиновниците от ДАНС, които назначил на свое разположение, да му вадят записи от камерите - предоставяли му информация кой с кого приказва, какво приказва. Хората от радиото се оплакали по какъв начин са представени техни реплики, казани в стеснен кръг. Служители от ръководството, които били недоволни от Велев, били привиквани в кабинета му.
По време на ръководството си Велев се снабди с два апетитни парцела - първият е на столичната улица Крум Попов в Лозенец, а вторият в извънредно скъпата вилна зона сред Симеоново и Драгалевци. Работещите в радиото подозират, че парите за закупуването, градежа и обзавеждането не са единствено от заплатата на Велев като общоприет шеф.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР