Българското национално движение "Шипка" е най-голямото паравоенно формирование, възникнало в

...
Българското национално движение "Шипка" е най-голямото паравоенно формирование, възникнало в
Коментари Харесай

Паравоенно формирование ловува мигранти в България

Българското национално придвижване "Шипка " е най-голямото паравоенно формирование, зародило в България от мигрантската рецесия, в което членуват, по данни на самата организация, близо 45 000 души. За Разузнавателна служба на ФРГ "Шипка " споделя през обектива си известният френски фотограф Жером Сесини, който разгласява репортажа си в Magnumphotos.com - план, който сплотява дни от най-хубавите професионални фотографи в Европа.

Сесини, чест победител от интернационалните състезания за снимка и с изложения в Европейския парламент, демонстрира членовете на паравоенното формирование по време на тренировки и поклонение пред монументи на български национални герои. Той демонстрира по какъв начин, водени от ветерани от армията, мъжете се насочат към пропускливи гранични райони, облечени в камуфлажни униформи и маски, с вярата да сплашат и възпрат мигрантите, устремили се към Европейски Съюз.

Авторът наблюдава заражднето на придвижването, зародило откакто през лятото на 2013 година групи сирийски мигранти към този момент стартират да се мяркат в горите на Източна България - последица от сирийската революция, довела до най-тежката бежанска рецесия от Втората международна война. Безпрецедентен брой обезверени хора се насочиха към границите на Европа, написа Сесини, по море - до гръцките острови, или през сухоземните пътища към България.

"Бедната страна, която се бори със личните си стопански и политически проблеми, беше трагично неподготвена да обработи над 7000-те претенции за леговище през 2017 година - седемкратно нарастване по отношение на миналата година. През 2015 година броят им е над 20 000 ", се споделя в обявата.

Тези хора, търсещи леговище, съставляват единствено дребна част от стотиците хиляди, влезнали в други страни от Европейски Съюз по това време. Но бяха задоволително, с цел да накарат бдителни българи, ядосани или уплашени от неочаквания приток на външни лица, да вземат в свои ръце защитата на границата, излиза наяве от описа.

През октомври 2017 година, когато Жером Сесини се среща с хората от Разузнавателна служба на ФРГ "Шипка ", като се изключи че се хвалят със своите 45 000 членове, те афишират и за получената поддръжка от доста крайнодесни формирования в Европа, измежду които ПЕГИДА (Патриотични европейци против ислямизацията на Запада) и на Джим Доусън, шотландецът, основал организацията "Британия над всичко ". Той събира и дарения за тях.

Фотографът прекарва един ден в патрул от към 50 мъже на възраст сред 15 и 50 години, а вторият ден в Царево, край морето, където се води образование на членове на "Шипка " - извършения за непосредствен пердах, умения за оцеляване и образование по пукотевица. Сесини ги оприличава на "военни игри ".

"Мъжете не носят огнестрелни оръжия, а вместо това упражняват и патрулират с пластмасови копия на AK-47 - "играчка ", споделя Сесини. - "Те работят с очевидното единодушие и съдействие на българските правоприлагащи органи. Групата не се е сблъскала с мигранти, само че ако се срещнат, ще ги разпитат, преди да ги предадат на полицията. "

Мъжете виждат себе си, споделя Сесини, "като бранители на Европа от "ислямската инвазия " и упрекват европейските водачи за неналичието на политики за миграция или даже за съучастничество в един тип "голямата замяна " на бялото християнско население на Европа.

"Разбира се, не всички от тях имат политическа визия; някои са просто хора, уверени да работят за положителното на своята страна, или просто заради боязън от имигранти. Но ясно виждат, че западноевропейските страни към този момент са като изгубени територии и отхвърлят наложената имиграция и мултикултурализъм ".

Техните терзания и страхове отекват в доста други групи и общности в цяла Европа, където рецесията на мигрантите е подхранвала чувствителността против бежанците и изключително против мюсюлманските бежанци. Двама от мъжете, които Сесини среща, са от Румъния, където също учредяват сходно придвижване.

Сесини споделя, че не заема позиция в своите фотографии, а демонстрира действителност, която множеството хора не желаят да видят.

През август 2016 година Българският хелзинкски комитет (БХК) изиска от основния прокурор Сотир Цацаров да приключи регистрацията на Разузнавателна служба на ФРГ "Шипка ", само че до ден сегашен няма реакция от там.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР