Българското Министерство на външните работи осъди призива на посолството на

...
Българското Министерство на външните работи осъди призива на посолството на
Коментари Харесай

Абсолютно недопустимо. Външно осъди призива на руското посолство за дарения за руските военни в Украйна

Българското Министерство на външните работи осъди апела на посолството на Русия за дарения за съветските военни, които се бият на фронта в Украйна. В позиция във Facebook институцията дефинира апелите за помощ за съветските военни за „ безусловно неприемливи “.

„ Призиви към жители на страна членка на Европейския съюз за поддръжка на военнослужещи, участващи в тази противозаконна съветска експанзия, както и за нарушение на европейските наказания, наложени на Руската федерация в отговор на непровокираното и безпричинно навлизане в Украйна, са безусловно неприемливи “, написа българското външно министерство.

„ Преводи към посочените банкови институции не могат да бъдат реализирани, защото те са обект на ограничаващите ограничения на Европейски Съюз “, уточни още институцията.

Във вторник посолството на Русия в България разгласи начало на дарителска акция в помощ на съветските военни, които се бият на фронта в източния украински район Донбас, и техните фамилии.

В известието във Facebook на ръководената от Елеонора Митрофанова дипломатическа задача в София се прецизира, че то е оповестено, „ отчитайки доста запитвания от жители до Министерството на защитата на Руската федерация по отношение на помощта на военните, участващи в специфичната интервенция “. Русия назовава „ специфична интервенция “ пълномащабната война, която води против Украйна.

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов заяви, че е се е свързал с компанията притежател на Facebook Мета и е докладвал обявата на съветското посолство с искане да се оцени незабавно дали тя нарушава разпоредбите на обществената мрежа.

„ Смятам, че това е скандално “, написа Божанов. „ Не е редно платформата да се употребява за финансиране на агресора. “

Русия стартира непровокирана война против Украйна през февруари. Хиляди цивилни бяха убити. Има свидетелства за убийства, изнасилвания и изтезания в обитаеми места, които бяха окупирани от съветските бойци. Редица интернационалните неправителствени организации откриха данни за военни закононарушения, осъществени от съветската войска.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР