Българското Министерство на културата не прави разлика между инсталация и

...
Българското Министерство на културата не прави разлика между инсталация и
Коментари Харесай

Валентина Василева: С бъклица, дрян и казанлъшки рози ли ще декорираме Европа?

Българското Министерство на културата не прави разлика сред апаратура и украса. Липсва всякакво схващане за мащаба, смисъла и креативната част на план, който ще пресъздава посланието и лицето на страната ни.
Това съобщи ръководителят на Единната национална партия Валентина Василева. Реакцията е във връзка оповестения от Министерството на културата конкурс за планови оферти за украса в постройките на Съвета на Европейски Съюз в Брюксел, по отношение на българското председателство, предава БГНЕС.
Целта на състезанието, разгласен от ведомството, е разработване на арт апаратура в атриума на постройката Justus Lipsius, обзавеждане и украса на избрани зони в същата постройка, както и в сградaта Europa Building. Според Валентина Василева буди цялостно неразбиране обстоятелството, че състезанието е разгласен единствено за висши учебни заведения. От него са изключени за присъединяване всички български създатели, както и компании за арт дизайн и креативен колективи.
„ Кого осведоми Министерството на културата измежду висшите учебни заведения, откакто са във почивка, а състезанието е разгласен на 24 август и завършва на 14.09.2017 година в 17.30 ч.? Още повече, че се чака първите оферти да бъдат показани в Брюксел при започване на септември! Кой е този български талант, който ще показа сходен план в границите на една седмица? Имам основателното подозрение, че може би някой към този момент работи по него, само че от месеци насам “, съобщи още Валентина Василева.
В известието за състезанието на Министерството на културата е маркирано, че ведомството „ поема разноските по превоз и монтаж на арт инсталацията, декорациите и оборудването за своя сметка, както и командирова 1 представител на спечелилия състезанието участник, който да реализира наблюдаване на място в Брюксел по монтирането. " Тази част от обявлението е следващо доказателство, че в това министерство под думата „ инсталация” се схваща нещо като монтаж на дограма или коригиране на ел.инсталация, та те ще пренесат материала до там, а един ще следи монтажа с ръце на кръста. Пълна неначетеност! „ За своя сметка с конкурс ли значи? Какви ще са разноските, които министерството ще „ реши “ да даде и да ги съпоставим с бюджета за изработването.
„ Така заложените параметри и периоди ни дават късмет да украсим постройките на Съвета на Европейски Съюз само с бъклица, дрян и казанлъшка роза, само че никой няма да може да разсее миризмата на прегорял управнически суджук “, сподели още Валентина Василева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР