Българското кино празнува*** Опра Уинфри със специална награда ***БГ театрален

...
Българското кино празнува*** Опра Уинфри със специална награда ***БГ театрален
Коментари Харесай

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Българското кино празнува*** Опра Уинфри със специфична премия ***БГ сценичен десант във Франция*** " Диван сарай " в Дома на киното***Исторически концерт през април***

Българан е галант. От първата прожекция на първия български филм ни разделят 103 години. Васил Гендов след това снима „ Любовта е полуда ”, „ Дяволът в София ”. А 13 януари остава празник на българското кино. Да го поддържаме, само че и да не спестяваме рецензиите.

На церемонията за премиите Златен Глобус не бяха спестени острите думи. Звездата на небляскавото шоу стана Опра Уинфри – първата афроамериканка със специфичната премия за повсеместен принос. След пламенната й тирада даже се появиха версии, че ще се кандидатира за президент. Защо не?

„ Богът на касапницата ” на режисьора Антон Угринов ще гостува в Париж. Франция щурмува и „ Танцът Делхи ”. С тази режисура Галин Стоев поема управлението на театъра в Тулуза. От 1 януари бългаският режисьор е шеф на фамозния френски спектакъл. И разяснява „ Това е просвета, която приема непознати въздействия, стига те да са уважителни към личните й кодове. ”.„ Танцът Делхи ” се играе на български език със надписи на френски. „ Богът на касапницата ”, за който към този момент втори сезон билетите се разпродават за месеци напред пък ще гостува в Париж при започване на февруари, като откриващ театър по случай BG председателствоto. Още разкази за Камино и пъстра книжна стратегия. За първи път фестивалът София Менар включва литературна част – „ Диван сарай ” – в Дома на киното. „ Контрол ” стават на 30. Заедно с други пораснали момчета и девойки ще излязат в Арена Армеец.

Нова Генерация,, Контрол, Ревю и Хиподил се съпират за мега концерт. Най-щастливият ден за почитателите е 21 април, а мястото е Арена Армеец. Мотото на историческия концерт е „ Въпреки всичко! ” - макар възбраните, омразата, егото, разделите, времето, положението – паметните песни ще ни завихрят освен в спомените.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР