Българското европредседателство си постави четири основни приоритета и постигнахме успех

...
Българското европредседателство си постави четири основни приоритета и постигнахме успех
Коментари Харесай

Борисов отчете успешно европредседателство пред ЕП

Българското европредседателство си сложи четири съществени целта и постигнахме триумф и прогрес по всички от тях. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който показа резултатите от председателството на Съвета на Европейски Съюз пред Европейския парламент.

„ Безспорно най-големият ни триумф бе постигането на тематиката за европейската вероятност на страните от Западните Балкани. Заложихме на това, тъй като разбираме присъединението им към Европейски Съюз като условия за по-доброто развиване и сигурността на цяла Европа. Не може да има мир и разцвет на континента, до момента в който цяла Европа не бъде обединена”, съобщи той.

Според Борисов точно Срещата на върха в София от 17 май помогнала на Атина и Скопие да се спогодят за името на някогашната югорепублика.
Бойко Борисов показва резултатите от българското европредседателство Отчетът ще стартира в 10 ч. българско време в европейския парламент в Страсбург
По думите му разговорът с Турция е бил възобновен, усъвършенствана е била Шенгенската осведомителна система.

„ Ние сме прагматични. Работихме доста за свързаността на района, тъй като политическите заявления са значими, само че жителите тябва да видят действителните резултати в своето всекидневие “, съобщи Борисов. Той означи, че транспортнтие коридорите 4,8 и 10, цифровата инфраструткура, жп линиите и пристанищата - ще даде опция за доста по-голям разцвет, съгласуваност и повдигане на Брутният вътрешен продукт на задачите Балкани.
Румен Радев: Получихме общоприетите похвали за председателството Броят на целувките и прегръдките и стотиците срещи най-после остават статистика, разяснява президентът
„ На срещата в София се договорихме да се обезпечат спомагателни средства за съгласуваност, 11 транспортни плана за цифрова стратегия на Балканите, за енергийна съгласуваност, за младежите посредством Еразъм + “, регистрира министър председателят Борисов.

Висока оценка пристигна и от ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер: " Изключително сполучливото председателство. Отлично. Мотото на вашето председателство беше „ Съединението прави силата “. Това обобщи и метода, по който подходихте към председателството. Всяка секунда и всяка минута работихте по този начин и за мен бе наслаждение да работя с Българското председателство ".
По материали на " Фокус " и БНР
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР