Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) организира творческа работилница

...
Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) организира творческа работилница
Коментари Харесай

Европейски дни на птиците в Пловдив

Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) провежда креативна работилница за направа на царски орел от оригами и оцветяване на рисунка на царски орел и други мигриращи птици, особено основани от художничката Александа Илиева от Inspire Bulgaria във връзка Европейските дни на птиците 2019 и величествения царски орел.

От 12:00 часа в залата с хищните птици, специалист от Българско дружество за защита на птиците ще изнесе сказка за царския орел и други емблематични за нашата природа типове като египетския и белоглавия лешояд, дребния писклив орел и други

От 13:30 часа пред музея ще е сборният пункт за обиколка за наблюдаване на птици с бинокли с умел лидер в близкия Данов рид, където ще научите любопитни обстоятелства за пернатите жители на Пловдив.

Събитието се провежда от Българско дружество за защита на птиците с поддръжката на Регионален Природонаучен Музей – Пловдив в границите на LIFE план „ Земя за царския орел “.

Европейските дни на птиците се провеждат за 26-та поредна година от BirdLife International всеки първи уикенд на октомври. През 2019 година 41 партньорски организации (вкл. БДЗП) от 41 страни, част от мрежата на BirdLife International в Европа, Близкият Изток и Централна Азия, провеждат разнообразни мероприятия за необятната общност – наблюдения на птици, презентации за застрашените типове и техните миграции, екскурзии, кръгли маси и други Както всяка година BirdLife International води статистика за броя на хората, които се включват в другите начинания и за типовете и броя на птиците, които са следени.
 

 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР