Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) обяви, че набира

...
Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) обяви, че набира
Коментари Харесай

Природозащитният лагер "Картали" набира кандидати до 4 май

Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) разгласи, че набира претенденти за провеждания всяка година лагер по биоразнообразие в Източните Родопи - лагерът " Картали ", кръстен на емблематичните за региона лешояди. До 4 май млади и към този момент работещи запалянковци от областите на проучването и опазването на природата, могат да се запишат за присъединяване тук.

Темите, които са включени в образованието на терен и във вечерните презентации в палатковия лагер, са за редките и предпазени птици, влечуги, земноводни, бозайници и растения в България.

Лекторите и презентаторите са учени биолози, както и практици, работещи в администрации като естествени паркове и експертни природозащитни организации. Обучението се организира от 10 до 15 май в палатков лагер на брега на язовир Студен бунар в границите на едноименната предпазена зона от " Натура 2000 " (повече за мрежата - тук). Тази година образованието ще се концентрира върху лешоядите, защото ще бъде напълно покрай гнездяща колония на белоглави лешояди.

 Емилия Вачева, преподавател от Националния прииродонаучен музей към Българска академия на науките, демонстрира способи на изследователска работа с влечуги на лагер
© Вера Стаевска, Личен списък

Емилия Вачева, преподавател от Националния прииродонаучен музей към Българска академия на науките, демонстрира способи на изследователска работа с влечуги на лагер " Картали " 2017 година

Ще има презентации за това по какъв начин се откриват отровни примамки за животни в дивата природа, по какъв начин и с каква цел се улавят и опръстеняват птиците, по какъв начин се маркират сухоземните костенурки, има ли орхидеи в Източни Родопи. Ще бъде включено и посещаване в ловното стопанство " Студен бунар " за наблюдаване на елени и зубри и за помощ в работата на специалистите.

" Събитието е уместно за студенти по биологични науки и фенове на природата, които желаят да научат повече за изследването и опазването ѝ. Местата са лимитирани. В събитието ще имат опция да вземат присъединяване до 50 души, като студентите и деклариралите присъединяване за целия интервал на лагера ще бъдат с преимущество, " афишират уредниците от Българско дружество за защита на птиците.

 Таксата присъединяване способства както за хонорарите за лекторите, по този начин и за обезпечаване на обичайното за
© Вера Стаевска, Личен списък

Таксата присъединяване способства както за хонорарите за лекторите, по този начин и за обезпечаване на обичайното за " Картали " развлечение - експедиции с каяк в язовир " Студен бунар ".

От участниците ще бъде събрана и такса от 35 лева, с цел да се покрият разноските по полевите образования за изследване на растения, пеперуди, земноводни и влечуги, както и за потреблението на каяци, лодки и екипировка за корабоплаване в язовира. Членовете на Българско дружество за защита на птиците употребяват отстъпка и заплащат 25 лева такса, а член на сдружението може да станете и на място, в случай че желаете.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР