Българското дипломатическо дружество разпространи официалната си позиция относно назначението на

...
Българското дипломатическо дружество разпространи официалната си позиция относно назначението на
Коментари Харесай

Дипломатическото дружество за Пламен Георгиев: Подигравка!


Българското дипломатическо сдружение популяризира формалната си позиция по отношение на назначението на някогашния началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев за Генерален консул във Валенсия.

Ето какво пишат от сдружението (без редакторска намеса):

Поредното жестоко тъпчене на Закона за дипломатическата работа!
Поредната насмешка с дипломатическата работа!

Поредната проява на цялостното неуважение на опита и познанията в дипломацията и потъпкване на професионализма в дипломатическата работа!

За Българското дипломатическо сдружение дори е обидно да разяснява назначението на Пламен Георгиев за Генерален консул на България във Валенсия!

Първо, бихме желали да напомним на държавното управление, че Генералният консул е позиция в дипломацията, която е високо уважавана и ценена в двустранната дипломация. В интернационалните връзки консулът е фигура от „ антични времена”, както споделя още в преамбюла си Виенската спогодба за консулските връзки, появила се надалеч преди посланика.

Второ, за информация на нашето държавно управление Генералният консулт не е този, който поддържа връзките сред така наречен „ служби” и работи с правоохранителните органи, както се показва в претекстовете на Министерство на външните работи. За това се изпращат нарочни полицейски аташета.

Трето, не е видно от биографията на Пламен Георгиев къде тъкмо е научил испански, което също се акцентира с огромна горделивост от Министерство на външните работи. Но, отново за информация на ръководещите, и знаенето на езика не е гаранция, че можеш да свършиш работата, за която те изпращат – той е просто нужен
атрибут.

Четвърто, не би трябвало да се отминава с лека ръка и това, че името на Пламен Георгиев е придружено от непрекъснати обществени кавги, което българското държавно управление да не си прави заблуда, че приемащата страна не отбелязва.

Генералният консул на една страна е този, който би трябвало да развива двустранните връзки със съответната страна, да провежда положително консулско обслужване на нашите жители и на жителите на съответната страна и най-важното – да работи интензивно с локалната българска общественост.

Да изпратиш човек във Валенсия, който няма визия от консулската работа, който няма обикновен опит в дипломацията, е „ бедствие” и за българската общественост там, и за България тук, и за дипломатическата работа в частност.

Тенденцията да се изпращат непрофесионалисти на длъжността общоприет консул на България към този момент продължава много години. Политическите назначения при генералните консули надалеч надвишават допустимите 20% % за политически назначения по Закона за дипломатическата работа.

Като прибавим и посланиците, скоро ще се окаже, че за кадровите дипломати, за същинските дипломатически чиновници, към този момент няма свободни позиции. Затова дано не се учудваме, че външната ни политика се свежда до „ обятия и целувки” и ПР-мероприятия и никакви действителни достижения.

Защото дипломацията е работа, и то денонощна, въпреки че на някои хора им се коства, (за страдание най-много измежду управляващите), че тя е в действителност вървене от един банкет на различен или от един коктейл на идващия!

Призоваваме държавното управление да анулира назначението на бъдещия общоприет консул във Валенсия Пламен Георгиев!

Призоваваме управлението на Министерството на външните работи да се опълчва и на това и на всевъзможни сходни назначения!

Призоваваме президента да заеме съответната позиция!

НЕКА съдебна експертиза ОПИТАМЕ ДА СПРЕМ ПОРЕДНОТО НАЛАГАНЕ НА НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА, НЕВЕЖЕСТВОТО И НЕГРАМОТНОСТТА В БЪЛГАРСКАТА ДИПЛОМАТИЧЕСКА СЛУЖБА!!!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР