Българско вино ще се продава в най-голямата търговска верига в

...
Българско вино ще се продава в най-голямата търговска верига в
Коментари Харесай

Българско вино в най-голямата търговска верига в света

Българско вино ще се продава в най-голямата комерсиална верига в света - Walmart. Това заяви за Actualno.com Нина Патронска, извънреден представител за Европа и България на американската компания Grapes&Barley LLC (G&B Importers) и на основания за разпространение на българското вино в Америка бранд „ Булгариана “.
" Това е доста огромен триумф и самопризнание. Можем да кажем, че българският винопроизводител стъпва на международната винена карта. Усилията бяха съществени, само че си заслужаваше ", изяснява старозагорката. Във Walmart, верига с 5000 магазина в Съединени американски щати и още 7000 - в други страни, не можеш да влезеш без покана, нито пък самичък да предложиш това, което произвеждаш и продаваш, единствено тъй като имаш предпочитание. “Този триумф е резултат от поредното използване на тактиката ни за налагането на българското вино на американския пазар”, споделя Нина Патронска.
В началото са локалните винени магазини и заведения за хранене в Мериленд, Вирджиния и Окръг Колумбия. Следва позиционирането в Total Wine, Costco и Whole Foods. България е една от петте страни, които влизат в световен винен план на комерсиалната компания. Одобреното българско вино е червен бленд сред каберне и сира, създаден от екипа на „ Кастра рубра “. В търсене на оптималната облага в доста огромни вериги има процедура да се притискат производителите за по-ниски цени, което води до взаимни отстъпки с качеството и рухване на виновността от рафтовете.
“Избраното вино получава огромен късмет, тъй като новата тактика на Walmart е да построява свои марки, с цел да подсигурява на клиентите си високо качество на предлаганите продукти”, коментира Патронска. Тази година българските виновност са отбелязали съществено наличие посредством G&B Importers и в още една огромна верига в Атланта. Американският винен пазар е най-големият в света, потреблението на вино непрестанно пораства, а това поражда и огромна конкуренция. „ Булгариана “ е към този момент народен бранд в Съединени американски щати и посредством него G&B Importers насочва погледа на американския потребител към България. „ Показваме страна от Стария свят, място, цялостно с история, откъдето е тръгнало виното”, изяснява Нина Патронска.
Специално за американския пазар е основан и марката Rough day („ Тежък ден “), изключително известен измежду интензивно работещите младежи, минаващи след работа през обичаните си винени питейни заведения за чаша вино. Още с появяването му на пазара виното е видяно от в. „ Вашингтон поуст “, който му отделя особено внимание. Предлага се в три асортимента - розе, каберне и шардоне, работи се по четвърти.
По поръчка на G&B Importers тази година International Wine Review изготвят отчет за България като винена дестинация. Две седмици американските публицисти Доналд Уинклър и Майкъл Поташник се срещат с винарските райони, срещат се с представители на държавни институции, браншови организации, производители, дегустират най-хубавите виновност на българските производители. Докладът е наличен на уеб страницата на International Wine review. По-важно е обаче, че винените среди в Съединени американски щати получават доста и забавна информация освен за българското вино, а и за България като туристическа дестинация, за българските обичаи и просвета, за българските сортове грозде, за биологичното земеделие, за обичайна българска кухня и традиции. Докладът има значимо значение за търговци, дистрибутори, импортьори, винени експерти, дегустатори и е основен за рейтинга на българското вино в Америка.
Робърт Хайк, основател на Grapes&Barley е младеж от финансовите среди, работил няколко години в България. Това е решаващо за концепцията му да работи с българското вино на американския пазар. Според него страната ни е изключителна и с голям винен капацитет. „ Стремежът му е да сътвори народен бранд тъй като счита, че имаме неповторими производители, само че липсва обща тактика и визия”, коментира Нина Патронска. Впечатленията ѝ от международните изложби са, че производителите се показват посредством национални щандове. За българския винопроизводител присъединяване до неотдавна е било доста самостоятелно.
„ Силата е в националното показване, тъй като през днешния ден нито един производител няма ресурсите да реализира самичък триумфи на международния пазар на виното”, безапелационна е тя. И изяснява, че от ден на ден винопроизводители, с които работят, се доверяват на философията им да вършат това, което харесва консуматорът, а не това, което считат, че могат да вършат. „ Защото от ден на ден стартират да виждат резултата от напъните, които влагаме дружно в този план “, решително твърди тя.
Нина Патронска е от Стара Загора. Завършила е ВИЗВМ, по-късно „ Международни стопански връзки “ в УНСС, има и магистратура по логика на психиката. Била е шеф на „ Винпром “ - Чирпан, търговски и изпълнителен шеф в „ Менада “. От 2010 година се занимава с експорт на българско вино, главно в Съединени американски щати и Русия. В началото като съветник. В момента е извънреден представител за Европа и България на американската компания Grape&Barley и на основания за разпространение на българското вино в Америка бранд „ Булгариана “. В края на 2016 година получи отличие на НТС - Стара Загора, за експорт на районни виновност в Америка и Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР