Българско софтуерно приложение CovidCheck помага при администрирането на данните при

...
Българско софтуерно приложение CovidCheck помага при администрирането на данните при
Коментари Харесай

Български софтуер помага за обработката на данни за Covid-19 в лабораториите

Българско софтуерно приложение CovidCheck оказва помощ при администрирането на данните при вземането на проби за проучване за Covid-19. Това описа пред БНР Владислав Христозов, един от основателите на приложението. Той уточни, че приложението е предопределено за лабораториите. Не се конфигурира нищо на телефона на изследваното лице, а му се дава ключова дума за достъп до софтуера.  

" Една от задачите на нашето приложение е да улесни оптимално процесът на администрирането - записването на данните на пациента и привързването им, което лишава повече време от самото взимане на проба за проучване. Показваш си персоналната карта, чува се тон и данните към този момент са извлечени. Показваш и баркода на тестът и към този момент те вървят дружно ", изясни Христозов.

По думите му не се събират повече данни, в сравнение с се събират и сега при тази процедура.

Относно сигурността на данните той уточни, че за една организация се дава достъп единствено на един админ, а той взема решение кого ще упълномощи за обособените функции. " Всеки, който работи със системата, има роля - лаборант, админ, регистратор - и той има единствено тези права, които планува ролята му ", разясни Христозов. 

Той е безапелационен, че са взети всички ограничения, за да се сведе до нула шансът за приключване на информация. По думите му, след адаптиране това приложение може да бъде употребявано от всяка страна. 

" Предлагаме този програмен продукт като услуга, т.е. чартърен. А наемът би бил по-малък от една минимална заплата, съвсем на половина, на месец ", сподели още Христозов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР