Българско-румънската търговско-промишлена палата /БРТПП/ поставя началото на първо по рода

...
Българско-румънската търговско-промишлена палата /БРТПП/ поставя началото на първо по рода
Коментари Харесай

Tрудовата мобилност между България и Румъния ще бъде изследвана по проект

Българско-румънската търговско-промишлена палата /БРТПП/ слага началото на първо по рода си проучване на трансграничната трудова подвижност сред България и Румъния, което ще даде основа за развиване на нови услуги за бизнеса.

Това оповестиха от БРТПП. От там изясняват, че не съществуват предходни проучвания или налични данни за вероятностите за претовареност, трудностите и опциите за трудова подвижност в трансграничния район Румъния-България. Проучването обгръща цялата трансгранична зона сред двете страни - осем български области и седем румънски окръга. То се насочва към дълготрайните вероятности на трудовата подвижност, като взема поради трендовете за икономическо развиване и измененията на пазара на труда в идващите най-малко пет години. Ще бъдат разпознати и главните спънки пред районната претовареност. Проучването включва още оценка на вложителите за настоящата и бъдещата нужда от работна ръка, както и настройки на бизнеса за наемане на чиновници от другата страна.

То е първата огромна самодейност по плана "ВИЗА - Агенция за трансгранична трудова подвижност ", който се извършва от БРТПП, в партньорство с Асоциацията за стабилно развиване Слатина (Румъния, окръг Олт), финансиран по програмата "Interreg V-A Румъния - България ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР