Българско медицинско изобретение в борба с COVID-19. Д-р Бойчо Бойчев

...
Българско медицинско изобретение в борба с COVID-19. Д-р Бойчо Бойчев
Коментари Харесай

Д-р Бойчев с невероятно изобретение в борбата с коронавируса ВИДЕО

Българско здравно откритие в битка с COVID-19. Д-р Бойчо Бойчев от Казанлък наблюдава над 300 заболели от ковид отдалечено, като построява модел от стотици проучвания, които се вършат в действително време.

Така преди вероятно утежняване на пациентите, лекари могат да реагират. Към неповторимата българска разработка, демонстрират интерес международни медицински колоси и държавни управления по света, осведоми Нова тв.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че има желание общинските лечебни заведения в столицата да бъдат оборудвани с българското здравно откритие.

Системата за действително следене, в началото е създадена за кардиологични наблюдения. На пациентите се слага особено конструирано и патентовано от доктор Бойчев устройство. Спасило е хиляди човешки животи. Сега се употребява за битка с COVID-19 и се наблюдават редица индикатори.

"Артериално налягане, приблизително артериално налягане, пулсово налягане, сатурация, това е засищане на кръвта с О2, респирация, това е динамичност на дишане, периодичност на дишане на пациента, температурата на тялото, ситуацията на тялото в пространството има доста изведени индикатори ", сподели доктор Бойчо Бойчев.

Системата е конструирана за непрекъстнат, отдалечен телемониторинг в действително време. Всичко се случва на процедура пред нашите очи.

Към системата демонстрират интерес международни медицински колоси, по този начин и държавни управления. 300 заболели от ковид под карантина се наблюдават в Румъния и дават опция за бърза реакция на лекарите.

"Разстоянието няма значение, т.е., в коя страна е пациента за нас няма никакво значение. Може би 6 до 12 часа преди утежняване на положението, наблюдавайки трендовете на главните физиологични индикатори да предвидим опцията за такова утежняване и да реагираме много по – рано, в сравнение с в случай че изчакаме да се прояви самата клинична картина на болестта ", сподели още доктор Бойчо Бойчев.

Наблюдавайки трендовете на главните физиологични индикатори, пациентите, които са с отрицателно развиване на болестта, биват насочвани за проучване и вероятно хоспитализация.

На всеки 5 секунди се подават резултати от измерванията на редица индикатори. Над 4500 са параметрите, които се наблюдават за денонощие. Вече се натрупват база данни за държанието на CoviD -19 върху пациентите.

"Ние сме основали една комплицирана матрица, която мога да нарека умерено електронен геном на индивида и която в този момент занапред ние я внедряваме в нашата процедура, което ще ни даде опция да сътворяваме модели освен за Коронавирус -19, само че за доста други болести ", съобщи доктор Бойчо Бойчев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова бе осведомена с работата на българското откритие. Тя съобщи че ще търси разновидности за съоръжение на всички лечебни заведения.

"Тази система не би трябвало да работи единствено по време на рецесия, а се създава, с цел да могат общинските лечебни заведения да имат по-високо равнище на качество на опазване на здравето. Тя дава късмет на лекарите да употребяват консултация на водещи експерти ", сподели кметът на София.

Д-р Бойчев създава системата Чек пойнт кардио дълги години с лекари, програмисти и математици. Той има близо 30-годишен опит в клиничната медицина.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР