Българско гражданство да не се предоставя срещу краткотрайни инвестиции, предлагат

...
Българско гражданство да не се предоставя срещу краткотрайни инвестиции, предлагат
Коментари Харесай

Да не се дава гражданство срещу краткотрайни инвестиции предлагат от МП

Българско поданство да не се дава против краткотрайни вложения, оферират от Министерството на правораздаването.

Отмяната на тази опция е заложена в оповестен през днешния ден за публично разискване план на Закон за изменение и допълнение на Закона за българското поданство. С приемането на новите текстове ще отпадне опцията чужденците, получили статут на непрекъснато пребиваващи у нас против вложения, да получават след това поданство при доста облекчени условия.
 Борисов желае закриване на ДАБЧ
Борисов желае закриване на ДАБЧ

Три институции би трябвало да се произнесат по въпроса

Спирането на придобиване на поданство против краткотрайни вложения ще важи и за членовете на техните фамилии. Условията ще са годни и за предприемачите, нараснали инвестицията си при същите условия на закона до стойност минимум два милиона лв. .

Мотивът на вносителите е, че от време на време кандидатстващите за придобиване на поданство са станали български жители като с са вложили в закупуване на държавни скъпи бумаги на стойност над един милион лв. или са вложили сума над един милион лв. в лицензирана кредитна институция .

Промените засягат и случаите, когато по контракт за доверително ръководство са нараснали инвестицията при същите условия до два милиона лв., след подаване на молбата за придобиване на българско поданство се оказва, че инвестицията не е налична.
 Мислят промени по процедурата за лишаване на българско поданство
Мислят промени по процедурата за лишаване на българско поданство

Във връзка с отнетото поданство на руснака Сергей Адониев

От правосъдното министерство са засичали и случаи, в които при направено влагане посредством контракт за доверително ръководство лицето не има банкови сметки. То не е записано като вложител в съответната банка , посочена от него за влагане на своя капитал под формата на парични средства или други финансови активи.

В същото време хората, които аплайват за българско поданство на това съображение, стават наши сънародници доста по-бързо и без да са длъжни да владеят български език и да се откажат от досегашното си поданство, което ги облекчава доста .

В измененията по Закона за българското поданство се указват и нови съкратени периоди, в които Министерството на правораздаването, ДАНС и Министерство на вътрешните работи би трябвало да се произнесат в обособените стадии на производството.

С измененията по време на инспекциите стопира да тече срокът на процедурата по приемане на поданство .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР