"Българският земеделски сектор става на все по-добро ниво", каза министърът

...
"Българският земеделски сектор става на все по-добро ниво", каза министърът
Коментари Харесай

Румен Порожанов с подробности за състоянието на българския земеделски сектор

"Българският аграрни бранш става на все по-добро равнище ", сподели министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на церемонията по връчване на награди на български фермери за 2018 година, съобщи „ Фокус “.

„ Смятам, че и актуалната земеделска година, макар че имаше компликации в обособени браншове, беше много добра. И се надявам Господ да бъде с нас и през идната година. Не можем да не отбележим, че българският аграрни бранш става на все по-добро равнище “, сподели още министър Порожанов и уточни, че оценката за българския агросектор на всички места по света е извънредно висока.

„ Бих желал да отбелязвам няколко неща, които са значими. Работим доста интензивно по Закона за поземлените връзки и опазването на земеделските земи, който беше в положително положение, само че ще включим в него и арендата и опазването на земеделското имущество, с цел да може всяка една тематика, обвързвана с този бранш, да бъде на едно място. През идващия месец ще качим окончателния вид за публично разискване “, разяснява земеделският министър и изясни, че чака всеки земеделец да има дейна позиция по него. „ Направихме и няколко неща, свързани с обвързаните производства, тъй че да има правдивост през 2019 година във връзка с заплащанията за плодове и зеленчуци и в отглеждането на животни “, разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР