Българският заместник-министър на външните работи Юрий Щерк и азербайджанският му

...
Българският заместник-министър на външните работи Юрий Щерк и азербайджанският му
Коментари Харесай

Външните министерства на България и Азербайджан проведоха консултации в Баку

Българският заместник-министър на външните работи Юрий Щерк и азербайджанският му сътрудник Халаф Халафов потвърдиха поддръжката на двете страни за реализирането на Южния газов кулоар, оповестяват от Министерство на външните работи.

 mvnr2_288x480
Това се случи по време на политическите съвещания сред дипломатическите ведомства, извършени в Баку на 11 юли. По време на диалога събеседниците направиха обширен обзор на двустранните политически връзки, само че и на търговско-икономическите връзки, енергетиката, превоза и логистиката, туризма, културата, образованието и многостранното съдействие.

Заместник-министрите показаха задоволство от динамичността в развиването на двустранните връзки и дейния политически разговор на високо и най-високо ниво. Освен поддръжката за Южния газов кулоар, дипломатите сложиха акцент върху съдействието в региона на превоза и преноса на артикули. Двамата разискаха въпроси по реализацията на транспортни коридори и реализирането на инфраструктурни планове в района на Кавказ и Каспийско море.

Селското стопанство бе посочено като опция България да даде опит и научно-технически капацитет на Азербайджан.

В рамките на консултациите българският заместник-министър разиска връзките сред Азербайджан и Европейския съюз с сътрудника си Махмуд Маммад-Гулиев. Българският посланик изрази поддръжка за задълбочаване на връзките сред Азербайджан и Европейски Съюз, като акцентира, че това ще даде още един подтик във връзките сред София и Баку.

Щерк беседва и със заместник-председателя на Народното събрание на страната Зияфат Аскеров, както и с ръководителя на междупарламентарната група за другарство Азербайджан-България Рауф Алиев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР