Българският зъболекарски съюз подписа Националния рамков договор за 2020 г.

...
Българският зъболекарски съюз подписа Националния рамков договор за 2020 г.
Коментари Харесай

Зъболекарите подписаха рамковия договор: 12,8 млн. лв. повече са парите за дентална помощ за 2020-а

Българският зъболекарски съюз подписа Националния рамков контракт за 2020 година с НЗОК. 12,8 млн. лева повече за дентална помощ ще има през идната година. Възрастните хора над 65 години ще могат да се възползват от безвъзмездни преносими протези, само че ще би трябвало да заплащат за труда на стоматолозите.

„ Винаги съм казвал, че пакета за деца е един заслужен пакет, тъй като децата до 18-годишна възраст имат право на един обзор и 4 действия, които включват както кариес, по този начин и неговите затруднения. Преди подписването поставихме едно изискване – следващата година за здравноосигурените лица над 18 години би трябвало да се вземат незабавни ограничения. Не може толкоз години този пакет да е толкоз безпаричен и монотонен. Има и едно нещо в НРД, което остава като че ли прикрито – всички деца с психологични проблеми, всички в обществените домове и всички лишени от независимост, се лекуват изцяло гратис “, съобщи ръководителят на Зъболекарския съюз доктор Николай Шарков на излизане от Министерството на здравеопазването.

Продължават договарянията сред Българския лекарски съюз и страната за това по какъв начин да се харчат парите за здраве. Очаква се да бъдат увеличени цените на над 200 клинични пътеки, както и да се даде изясненост по какъв начин ще се регламентира равнището на възнаграждение в бранша, след като Министерството на опазването на здравето даде заричане на медицинските сестри да уреди този въпрос в рамковия контракт.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР