Българският зъболекарски съюз и НЗОК подписаха рамковия договор за 2020

...
Българският зъболекарски съюз и НЗОК подписаха рамковия договор за 2020
Коментари Харесай

Съобщиха здравна новина, която всички пенсионери очакваха

Българският зъболекарски съюз и НЗОК подписаха рамковия контракт за 2020 година Това заяви ръководителят на Зъболекарския съюз доктор Николай Шарков пред публицисти на излизане от Министерството на здравеопазването.

Хората над 65 години ще имат право на безвъзмездни протези. Те обаче ще би трябвало да доплащат за работата на зъботехника. За дентални действия в бюджета на НЗОК са заложени съвсем 180 млн. лева Пакетът от действия за деца и възрастни, който покрива НЗОК няма да се трансформира и през 2020

„ Новото е, че падна горната граница за всички наши жители, които са обеззъбени. От следващата година всички над 65 години, които се нуждаят, ще им бъдат направени преносими тотални протези. Самата протеза е безвъзмездна, те би трябвало да доплатят цената на зъботехническия труд. Ние сме на пазарен принцип и цената ще бъде към 70-80 лева “, удостовери доктор Шарков.

По думите му, децата до 18-годишна възраст имат право на един обзор и 4 действия, които включват както кариес, по този начин и неговите затруднения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР