Българският вратар Димитър Митов и неговият Кеймбридж Юнайтед започнаха повече

...
Българският вратар Димитър Митов и неговият Кеймбридж Юнайтед започнаха повече
Коментари Харесай

Силен старт за Митов и Кеймбридж в Лига 2, българинът отново е №1 на вратата

Българският вратар Димитър Митов и неговият Кеймбридж Юнайтед започнаха повече от обещаващо сезона в британската Лига 2. Родният пазач продължава да бъде първи избор под рамката на вратата, а с негово присъединяване отборът му записа победа и две равенства в първите си три мача от новата акция.

Кеймбридж започва шампионата с нулево тъждество надалеч от вкъщи - като посетител на Брадфорд Сити, а няколко дни по-късно приключи при същия резултат с Нюпорт Каунти у дома. Вчера Митов и неговите съотборници победиха с 2:1 като посетител Колчестър Юнайтед и събраха пет точки в актива си, като се приближиха единствено на две от водача Суиндън Таун.
Dressing room is bouncing! Up the U’s #CamUTD pic.twitter.com/bVSXX9Japw
— Cambridge United FC (@CambridgeUtdFC) August 17, 2019
Припомняме, че в края на юли българинът изживя невероятна вечер, откакто се показа по приказен метод за своя тим против първенеца на Англия за 2016 година Лестър Сити и си заслужи похвалите от страна на мениджъра на “лисиците” Брендън Роджърс и именития си сътрудник Каспер Шмайхел. Въпреки че отборът му загуби с 0:3 инспекцията на “Абби Стейдиъм”, Митов се отличи с редица страхотни спасявания, с които отчая звездите от “Кинг Пауър Стейдиъм”. Представянето му не остана неусетно и от управлението и почитателите на Кеймбридж, като на формалния уебсайт на клуба бе оповестен специфичен клип с чудесните изяви на сънародника ни.
Man on a Mission! #CamUTD pic.twitter.com/6zirk4q8lm
— Cambridge United FC (@CambridgeUtdFC) July 24, 2019 “Мачът стартира добре, като ние знаехме през цялото време, че Лестър ще владее топката през по-голяма част от времето. Както постоянно, бях на 100% съсредоточен. Първото избавяне пристигна към седмата минута, а с него и моментът, който в никакъв случай няма да не помни - Джейми Варди проби отдясно и опита с диагонален удар да осъществя. Аз обаче съумях да избия топката в гредата. След това стартира тоталната доминация на Лестър. Те ни нападнаха, а ние се защитавахме през съвсем цялото първо полувреме. Въпреки това се справихме добре, издържахме и завършихме при резултат 0:0. Второто полувреме бе по-напрегнато и в последна сметка пристигна мигът, в който Лестър съумя да поведе посредством Хари Макгуайър. След този гол противникът съумя да означи още два за крайното 3:0 в негова полза”, описа тогава пред Sportal.bg Митов.

“Загубихме, само че аз съм в действителност удовлетворен от себе си. Смятам, че се показах добре против толкоз мощни футболисти от Висшата лига. След края на контролата отидох при Шмайхел, с цел да го помоля за фланелката му. Каспер ме похвали и ми сподели, че в случай че не преставам в този дух, мога да стигна надалеч. Докато говорихме с него, пристигна и мениджърът на Лестър. Брендън Роджърс също ме поздрави за положителната игра и ми пожела сполучлив сезон. Думите на двамата в действителност ме ласкаят и радват, както, апропо, и реакцията на почитателите на “лисиците”, които след едно мое избавяне започнаха да ме аплодират”, призна още младият българин.
.@22Mitov was different gravy last night!

GKs... sit back and enjoy #YABA

[ @SirRobotto]pic.twitter.com/BdXsgUUiJF
— YABA (@YABAcufc) July 24, 2019 Роденият на 22 януари 1997 година пазач продължава малко по малко да си пробива път в мъжкия футбол на Острова. В продължение на три години роденият в Козлодуй вратар бе част от първия тим на Чарлтън Атлетик, само че поради нежната си възраст, по този начин и не записа формален дуел за клуба от “Дъ Вали”. През лятото на 2017-а юношата на Чавдар (Етрополе) се обвърза с клуба от Лига 2 Кеймбридж Юнайтед с ясната концепция да натрупа игрови опит в публични мачове.

Първоначално българинът бе запаса на някогашния ирландски национал Дейвид Форд, като в дебютната си акция записа единствено три мача в шампионата и още четири в останалите шампионати, в които отборът му взе присъединяване. През предишния сезон обаче нещата радикално се трансформираха, като след раздялата с ветерена точно Митов стана първи избор за мениджъра Колин Калдърууд. Бившият футболист на Тотнъм, който има 36 мача за националния тим на Шотландия, гласоподава съществено доверие на Митко, който в края на акцията бе записал 27 мача като титуляр в Лига 2 и общо 31 във всички шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР