Българският вратар Александър Георгиев не успя да помогне на Колорадо

...
Българският вратар Александър Георгиев не успя да помогне на Колорадо
Коментари Харесай

ОБЗОР: Победи за лидерите Каролина и Далас, загуба за Лас Вегас

Българският вратар Александър Георгиев не съумя да помогне на Колорадо да продължи серията си от следващи победи, откакто Аризона ги победи с 6:3 в среща от шампионата на НХЛ. Георгиев избави 27 от 32 удара, а най-после трябваше да отстъпи мястото си на шести полеви състезател в опита на Колорадо да стопи пасива си.

Майкъл Карчоне вкара първия си гол в НХЛ, а Ник Шмалц се разписва във втори следващ дуел при числено предимство на Аризона, а успехите за Аваланч стопираха на четири. Шампионите бяха задминати от Минесота на 3-ото място в Централната дивизия, откакто остават с 40 точки.

Шейн Гостисбехере, Лоусън Круз, Джей Джей Мозер и Клейтън Келър вкараха другите голове за Аризона, които са на 7-о място в същата дивизия с 29 точки. Вратарят им Конър Инграм избави 26 изстрела, а Джейкъб Чъчрън направи три асистенции в 102-ия си мач в НХЛ.

За гостите от Денвър точни бяха Иван Родригес, Коул Макар и Мико Рантанен. Проблем за тима за идващите мачове може да се окаже травмата на Нейтън Маккинън, който не играе от 5-и декември насам.

Анти Раанта избави 24 удара при първия си мач без позволен гол от март насам, а Каролина се оправи с Чикаго с 3:0. Победата, която е девета поред за отбора, усили преднината на водача в Столичната дивизия на 6 точки пред Ню Джърси.

Мартин Некас, Йеспер Фаст и Джордан Мартинуук се разписаха през днешния ден, а Раанта за трети следващ път беше титуляр, както и отбелязва 16-и мач без гол във вратата си в кариерата въобще. Но той беше оптимално улеснен от нападателите на гостите, които му биха общо седем удара във втория и третия интервал на мача.

Вратарят на Чикаго Петер Мразек избави цели 46 изстрела против един от някогашните си тимове, само че тимът се намира в неприятно положение, защото това е девето проваляне в последните им 10 мача, три от които без да съумеят да отбележат даже гол.

Вашингтон се оправи с лекост с Ню Йорк Рейнджърс – 4:0 с четирима разнообразни голмайстори. Маркус Йохансон откри головата сметка на гостите от американската столица, а след него се разписаха бранителят Ерик Густафсон и Ларс Елер. Крайният резултат беше завършен от Конър Шийри на празна врата. Вратарят Дарси Кюмпер отрази 32 шайби към вратата си за шестата победа на отбора поред като посетител. Това е трети шътаут за него през сезона и 28-и в кариерата в НХЛ.

С тази победа пък Кепитълс се придвижиха на 3-о място в Столичната дивизия c 44 точки, до момента в който Рейнджърс е на 5-о в същия поток с 43.

Отава Сенатърс се наложи с 3:2 след дузпи над водача в Атлантическата дивизия Бостън. Алекс Де Бринкат вкара единствения углавен удар за първия триумф на канадците от три мача насам. Също по този начин Де Бринкат и Тим Щутце се разписаха и в постоянното време, а вратарят им Кам Талбот несъмнено имаше ден с 49 спасявания в мача, 26 от които в третия интервал.

Джейк де Бръск и Павел Заха се разписаха за Бостън, който има 57 точки, със 7 пред 2-ия Торонто. Заха изравни резултата за 2:2 3:33 минути преди края на срещата.

В едно от канадските дербита в този кръг Едмънтън се наложи с 2:1 над Калгари в провинция Албърта с помощта на точното осъществяване на Конър Макдейвид в третата част. За Макдейвид това попадение е под номер 31 през сезона и той остава отпред в листата при голмайсторите. До момента той има и 16 следващи мача с точки през сезона (15 гола и 17 асистенции), което то прави собственик на най-дългата серия на деен състезател сега.

Тайсън Бари със своя гол номер 100 в кариерата също оказа помощ за триумфа на Нефтодобивниците, а вратарят им Стюърт Скинър избави 46 удара. Единствен съумя да го преодолее Микаел Баклунд.

Торонто завоюва значим триумф с 5:4 над Сейнт Луис след продължение. Уилям Нюландер вкара за триумфа в 57-ата секунда на спомагателното врем, а преди него точни за отбора от Онтарио бяха Джъстин Хол, Александър Керфут, Кале Ярнкрок и Джон Таварес. Вратарят Иля Самсонов избави 30 удара за третата поредна победа на тима.

В дербито на Тихоокеанската дивизия Лос Анджелис победи като хазаин с 4:2 Лас Вегас. Въпреки провалянето, Лас Вегас остава на върха в класирането с 49 точки, а днешните им противници събраха 46. Третото място поделят Сиатъл и Едмънтън с по 40.

Филип Дано и Виктор Арвидсон вкараха по един гол и подадоха за други два за триумфа на Кингс. Младият вратар Финикс Копли получи шанса да стартира като титуляр в пети следващ дуел и изцяло оправда доверието с 21 спасявания.

Алекс Яфало добави гол+пас, а четвъртото попадение беше дело на Габриел Вилярди. Майкъл Амадио пък се разписа в трети следващ мач за Лас Вегас. Брейдън Макнаб вкара другия гол за Вегас, с който те поведоха с 2:1 в 10:07 минута на втората част. След това обаче Кингс с три безответни гола си осигуриха триумфа.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Каролина – Чикаго        3:0

Ню Йорк Рейнджърс – Вашингтон    0:4

Калъмбъс – Бъфало        отложен

Ню Йорк Айлендърс – Питсбърг    5:1

Нешвил – Далас            2:3

Сейнт Луис – Торонто        4:5 след продължение

Уинипег – Минесота        1:4

Аризона – Колорадо        6:3

Калгари – Едмънтън        1:2

Ванкувър – Сан Хосе        6:2

Лос Анджелис – Лас Вегас    4:2

Лидери в обособените дивизии:

Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън 54 точки, Торонто 50, Тампа Бей 41
Столична дивизия: Каролина 52, Ню Джърси 46, Вашингтон 44

Западна конференция
Централна дивизия: Далас 48, Уинипег 43, Минесота 42
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 49, Лос Анджелис 43, Сиатъл и Едмънтън по 40
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР