Българският волейболист Валентин Братоев даде специално интервю за Дарик радио

...
Българският волейболист Валентин Братоев даде специално интервю за Дарик радио
Коментари Харесай

Валентин Братоев: Затвориха всичко в Доха преди седмица! Спортът тотално го преместиха за септември

Българският волейболист Валентин Братоев даде особено изявление за Дарик радио и dsport.bg . В него играещият за катарския Ал Араби роден играч показа каква е обстановката в Доха по отношение на пандемията от ковид. Той ще се завърне след броени дни в България със фамилията си и разкри какви са професионалните му бъдещи проекти. За волейбола, фамилията, разарата от Covid-19 и живота в Катар - Валентин Братоев.

„ Добре сме ние, стоим си в Доха затворени у дома, тъй като обстановката тук също не е добра. Не може да се излиза свободно на открито, не може да се излиза по групи. Може да се пазари и да се върви до аптеката, само че всичко останало е затворено – паркове, градинки. Като цяло прекарваме времето у дома и чакаме да пристигна 30 март, когато ще пътуваме назад за България “.
„ Затвориха всичко тук преди към седмица. Спортът тотално го реалокираха за септември. Завършихме преди всичко, като ни остана един мач да изиграем. Имахме еднакъв брой победи с тима на Боби Георгиев. Трябваше да изиграем последния мач, който беше самобитен край, само че той ще се играе през септември. И защото ние имаме контракти тук до май месец, не е доста ясно какво ще вършим, само че доста евентуално е други хора да изиграят нашето състезание през септември “, показа Вальо Братоев.


„ Волейболът и хандбалът сигурно са спрени тук. До колкото разбрах футболът ще изчака мъртвило на бурята „ ковид “ към месец-два и шампионата ще се доиграе в първия миг, в който индикаторите на вируса слязат надолу “.
Той разяснява и по какъв начин Катар се оправя с пандемията от ковид и какви ограничения се взимат в страната: „ Според мен тук хората по-адекватно и по-рано започнаха ограниченията. Не мога да кажа дали данните са точни или не. Това, което излиза е към 524 инфектирани от през вчерашния ден с 0 смъртни случаи. Но тук се изолираха цели квартали. Имаше доста случаи в един квартал, който е индустриална зона, в който живеят доста чужденци – множеството от Пакистан, Бангладеш, Индия. Те живеят в една стая по 8-10 души. Направо затвориха целия квартал – нито има влизане, нито излизане. Остават вътре да работят супермаркета и аптеката, с цел да могат хората да се доставят с хранителни запаси “.
„ Всичко е готово, билетите са готови. Живот и здраве на 30 март сутринта тръгваме за България. Анулираха директния полет Доха-София и в този момент би трябвало да летим 18-20 часа. Имаме още седем часа престой в Прага с двете деца. На тях маска ще им сложим, само че кой какъв брой ще стои с нея от малките… Дъщеря ми е по-голяма, ще прави 6 години и е по-разбрана, до момента в който дребния е на 2 години и половина и не виждам по какъв начин ще изкара към 18 часа с маска на устата, само че ще пробваме – да забележим ".
" След това в България 14 дни уединяване без мърдане от у дома. Каквито са ограниченията – това е ситуацията. Трябва да се направи всичко допустимо с цел да не се популяризира вируса и да не се заплашват хората, които са към нас. Виждам, че доста хора нарушават тази карантина. На мен това ми се коства доста безконтролно от тяхна страна. Няма по какъв начин да си сигурен дали имаш или нямаш болест. Може да нямаш никакви признаци и отново да има “, съобщи българският волейболист.

„ За момента няма да пътувам към Катар за мачовете през септември. Не е 100% несъмнено, само че, почтено казано, към този момент се понаиграх на открито. Бях се върнал 1-2 години в България, след това отново в Япония, пътувания.. Не съм уверен, че това към този момент е моето. Липсва ми част от фамилията ми, което е в България. Пък и равнището у нас се подвигна. Надявам се в този момент след рецесията нещата да не са безпределно по-зле. Нивото се беше вдигнало, заплащането също е както би трябвало. Липсва ми да играя и с брат ми, тъй че бих се върнал в България, в случай че няма, несъмнено, нещо доста по-добро. Аз мисля и желая да се установя в България, жена ми не желае. От там идват различията, тъй че и това ще би трябвало да седнем да го изясним сред нас.

„ Волейбол ще има сигурно, по всяко време края на тази пандемия. Въпросът е какви ще бъдат икономическите последици и върху волейбола. Ще се стартира някакъв волейбол от момента, в който към този момент се знае, че няма разпространяване на тази болест. Със сигурност в идващите 1-2 години икономическите последици върху цялата страна ще бъдат много неприятни. Не, в Катар това не се разисква. Как може да се разискват стопански последици тук като още не беше тръгнал коронавирусът и тук отпуснаха 28 милиарда $ единствено за битка с вируса. Говорим за числа, които ние не можем въобще да си ги помислим. Те особено няма защо да се тормозят, да му мислим ние “, приключи Валентин Братоев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР