Българският волейболист Матей Казийски е много близо до завръщане в

...
Българският волейболист Матей Казийски е много близо до завръщане в
Коментари Харесай

Матей Казийски ще се завърне в Италия

Българският волейболист Матей Казийски е доста покрай завръщане в Италия в тима на Калцедония (Верона), оповестява локалното издание " Л'Арена ".

Според изданието и последните елементи по контракта на Казийски с клуба за конкретизирани, документите са подготвени и остава единствено да бъдат подписани, с цел да стане факт прехвърлянето. Той ще парафира за плейофите в италианския шампионат през този сезон плюс още две години.

Казийски ще играе в ДЖЕЙТЕКТ Стингс до края на месеца, когато приключва японското състезание, а след което той ще се причисли към Калцедония.

Проблемът е, че от сегашния му клуб желаят волейболистът да остане и за шампионата за купата на Императора в края на март, само че този въпрос ще бъде конкретизиран сред страните по-късно.
 Верона на Радо Стойчев с четвърта поредна загуба в Италия (видео + снимки)
Основна заслуга за завръщането на Казийски в Италия има старши треньорът на веронци Радостин Стойчев, който е непосредствен другар с волейболиста.

Стойчев е пътувал до Япония при започване на януари, с цел да беседва персонално и да убеди играча да одобри офертата на Калцедония и по всичко наподобява е съумял, акцентира " Л'Арена ".

Казийски, който през септември ще навърши 36 години, на няколко пъти загатна, че желае да се завърне в Италия, където игра за Тренто и стана четири пъти народен първенец (2008, 2011, 2013 и 2015) и три пъти притежател на купата на страната (2010, 2012 и 2013).

С Тренто той също по този начин победи три пъти в Шампионската лига на Европа и стана четири пъти международен клубен отличник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР