Българският волейболен първенец за жени Марица (Пловдив) приключи участието си

...
Българският волейболен първенец за жени Марица (Пловдив) приключи участието си
Коментари Харесай

Марица загуби последния си мач в Шампионска лига

Българският волейболен отличник за дами Марица (Пловдив) завърши присъединяване си в тазгодишното издание в групите на Шампионската лига. Маричанки изгубиха от Динамо - Ак Барс (Казан) с 0:3 (15:25, 19:25, 20:25) в зала Колодрума в Пловдив.

Двубоят беше извънредно значим за мощния тим на Динамо - Ак Барс (Казан), който гонеше класиране за елиминациите в Шампионската лига.

В първия гейм Динамо поведе с 12:8. За маричанки асове направиха Ива Дудова и Симона Димитрова, само че рускините завоюваха гейма след 25:15.

Във втория гейм Динамо поведе с 13:9, само че Марица съумя да изравни резултата при 13:13. Постепенно рускините съумяха да създадат разлика и след 25:19 Динамо поведе с 2:0 гейма.

В третата част Динамо поведе с 10:7, маричанки обаче не се предадоха елементарно и разликата стана единствено точка при 15:14. След това обаче съветският отбор дръпна с разлика. Маричанки останаха в гейма и страхотна обсада на Силвана Чаушева понижи разликата до четири точки, само че рускините го затвориха с 25:20.

За най-хубав състезател на дуела беше избрана Ирина Королева от Динамо.

Най-резултатна за Марица стана Симона Димитрова с 13 точки, а Силвана Чаушева добави 8. Със седем се отличи Ива Дудова.

За рускините най-резултатна стана Ирина Королева с 15 точки.

Следващият мач на Марица е в събота - посещение на Локомотив 1929 НИДО (София) в среща от Националната волейболна лига Демакс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР