Българският военен самолет Спартан замина от ливанската столица Бейрут към

...
Българският военен самолет Спартан замина от ливанската столица Бейрут към
Коментари Харесай

Българският Спартан се отправя към Турция, за да прибере медици от ВМА

Българският боен аероплан " Спартан " отпътува от ливанската столица Бейрут към Турция, откъдето е планувано да прибере медицинските екипи от Военномедицинска академия, които в продължение на 10 дни оказваха помощ на потърпевшите в югоизточната ни съседка, също потърпевша от земетресенията.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 442
По-рано със самолета беше доставена 4,5 тона филантропична помощ за Сирия. Летателната машина беше посрещната от посланика на България в Ливан Боян Белев.

България изпрати филантропична помощ от Българския червен кръст – одеяла и спални комплекти, както и палатки, предоставени от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ на Министерство на вътрешните работи. Помощта е и в отговор на поискано подпомагане от сирийската страна, изпратено до Европейския съюз посредством активиране на Механизма за гражданска отбрана.

В Бейрут помощта беше натоварена на камиони, които ще я откарат до Дамаск.

Тъй като границата се затваря към 17:00 часа през днешния ден следобяд, камионите с филантропичната помощ ще нощуват в база на Ливанския Червен кръст и на следващия ден сутринта ще тръгнат към сухопътната граница със Сирия, граничният пункт се намира на към час и половина път от Бейрут. Оттам-нататък ще продължат към Дамаск, който е на към 40 минути път, изясни посланикът.

Той добави, че не знае какъв брой време ще останат камионите на границата поради сериозните инспекции на граничните управляващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР