Българският вариант на закона Магнитски“ не е обсъждан и не

...
Българският вариант на закона Магнитски“ не е обсъждан и не
Коментари Харесай

ИТН нарекоха абсолютен фашизъм закона на Асен Василев

Българският вид на закона " Магнитски “ не е обсъждан и не е координиран с " ИТН “ като съдружен сътрудник. Това сподели на брифинг в Народното събрание Любомир Каримански, ръководител на бюджетната комисия от " ИТН “ (ИТН). Каримански отговори на журналистически въпрос бил ли е координиран тиражираният в общественото пространство като български вид на закона " Магнитски " законопроект с тях.

Депутатът Станислав Балабанов сподели, че от това, което е излязло в общественото пространство, излиза наяве, че въпросният план на законопроект е " безспорен фашизъм “. " Ако това е минало през мозъка на някой политик - това е безспорен фашизъм и това не може да бъде подкрепено от обикновено мислещите хора ", коментира  Балабанов. Депутатът добави, че позицията на Има Такъв Народ ще е изрично ясна по този въпрос.

Надявам се, че това просто е било обсъждано някъде там в Министерски съвет и се надявам по никакъв метод то да не бъде използвано, тъй като без съд и присъда, да действаш по този комунистически за нас метод, е аморално и неточно, разяснява депутатът.

Нов ексклузивен орган ще пази националната сигурност. Начело на Междуведомствения съвет, който ще брани страната от опасности за икономическата и финансовата система, застава финансовият министър Асен Василев.

Какво представлява българският вид на закона " Магнитски “

Новият орган ще бъде конструиран посредством специфичен закон - за ограничения за предварителна защита и отбрана на националната сигурност от опасности за икономическата и финансовата система на страната.

БНР разполага с този план, който е бил обсъждан на финансовите експертни препоръки при финансовия министър Асен Василев. Тъкмо той ще оглави Междуведомствения съвет, в който ще влизат заместник-министрите на правораздаването, външните и вътрешните работи, на стопанската система и промишлеността, зам.-директорите на Национална агенция за приходите и ДАНС. Той ще бъде съвещателен орган към Министерския съвет.

Предвижда се да бъдат основани национални описи - на лицата и свързаните лица, за които има събрани данни, че  употребяват с незаконни цели високотехнологични продукти; правят злоупотреби и измами в киберпространството или нерегламентирана активност на капиталови медиатори или пък се пробват да трансферират посредством български банки средства с непостоянен генезис, както и злоупотреби със средства на Европейски Съюз.

Извънредността се състои в следното - включването в един от двата национални листата ще е съображение за започване на инспекция по Закона за противопоставяне на корупцията, и най-важно - лишаване на нелегално добито имущество.

Т.е. заледяване на активи, активност и прекъсване на осъществяването на контракти може да става без да има постановена присъда.

Изрично е казано, че в случай че основател или ръководител на политическа партия и коалиция бъде включен в черен лист, на групировката няма да се дава държавна дотация.

Както и че даването на информация на новия орган не може да бъде отказано от съображения за банкова, комерсиална, държавна или служебна загадка.

Засега проектозаконът няма утвърждение на съдружните сътрудници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР