Българският външен министър Екатерина Захариева ще използва визитата си в

...
Българският външен министър Екатерина Захариева ще използва визитата си в
Коментари Харесай

Захариева и Помпео ще обсъдят отпадането на американските визи за български граждани

Българският външен министър Екатерина Захариева ще употребява визитата си в Съединени американски щати, с цел да разиска отпадането на американските визи за български жители с държавния секретар на Майк Помпео.

"Разбира се, ще употребявам тази опция с изключение на за значимите двустранни връзки, за положението в света, което за жалост, все по-напрегнато става в някои райони, да беседвам и за нещата, които интересуват нас. Мисля, че ще проуча въпроса и в тази посока - и за визите, и за обществената конвенция, и за неща, които съм сигурна, че ще облекчат ужасно доста вашия живот ", съобщи Захариева, представена от БНР.

В кръга от тематики, по които двамата ще беседват, ще бъдат включени още двустранните връзки, изваждането на България от листата за наблюдаване по комерсиалния закон, прекосяването на страната ни в по-добрата група 2 по повод трафика на хора, диверсификацията на енергийните доставки, стратегическите партньорства в региона на защитата и въоръжените сили, както и просперитета и стабилността на Западните Балкани.

"В този комплициран свят с тежък интернационален дневен ред няма по какъв начин да съумяваме без нашите най-хубави посланици - българите зад граница... Много бих желала повече от вас, да стартират да се връщат в страната. Знам, че още доста би трябвало да създадем, с цел да убедим да стартират да се връщат повече хора, в сравнение с напущат, само че предходната година имаме, за първи път от 27 години, равнене на хората, които напущат, и хората, които се връщат ", съобщи Екатерина Захариева пред българската общественост във Вашингтон

По думите на Захариева, преди всичко българите в чужбина се интересуват от опциите за реализацията и за работа у нас/

"Средата, в която живеят, доверието в институциите и в страната и това са неща, за които, и трите би трябвало да работим, т.е. няма по какъв начин единствено приходите да привлекат българите да се върнат ", изясни тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР