Българският учител, писател, есеист и сценарист Николай Фенерски смята, че

...
Българският учител, писател, есеист и сценарист Николай Фенерски смята, че
Коментари Харесай

Учител: Вирусът бе превърнат в бостанско плашило, провал за образованието и обществото

Българският преподавател, публицист, есеист и сценарист Николай Фенерски счита, че учениците би трябвало час по-скоро да се върнат физически в клас, а онлайн-обучението да бъде прекратено.
" Не е имало подобен случай в в човешката история, какъвто имаме в този момент. Аз съм на мнение, че би трябвало да се върнем в учебно заведение допустимо най-скоро, чисто физически. Мястото ни е в учебно заведение. В доста страни децата са към този момент в учебно заведение или следва да се върнат. Това ще е месец-месец и половина естествен режим на образование, а не по този орязан и непълен метод, както е сега ".

Това сподели българският преподавател, публицист, есеист и сценарист Николай Фенерски пред телевизия " 7/8 ".

" Затворихме децата по домовете им, а там не им е мястото. Най-лошото е, че те стартират да привикват и да им харесва. Наша е отговорността да спрем това. Ние не сме логаритъм. Създаден бе един мит и този вирус бе трансфорат в едно бостанско чучело. Той в действителност е рисков и съществува. Но виждам по какъв начин медиите и не знам кой още сътвориха един мит, едно такова комиксово страшилище. Дори феновете на комикса откриха, че в 60-те години в списанието на " ПИФ " е имало едно такова страшилище. Всичко е един сюжет с това митологизиране. Митът в миналото е бил обслужващ роман на властимащите. Днес това се получава по същия метод в международен мащаб, като този вирус беше трансфорат в мит, само че по един актуален метод, в комиксов воин. Това е неуспех в нашето обучение и в нашето общество като цяло ", сподели още Фенерски.

" Вариант е да се участва в учебно заведение при съблюдаване на нужните ограничения. Вариант е и да се ревизира посредством персоналните лекари дали децата са имали недоволства по време на този интервал ", съобщи преподавателят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР