Българският ученик, пострадал най-тежко в Болоня, остава в болница 40

...
Българският ученик, пострадал най-тежко в Болоня, остава в болница 40
Коментари Харесай

Българският ученик, пострадал най-тежко в Болоня, остава в болница 40 дни

Българският възпитаник, потърпевш най-тежко в Болоня, остава в болница 40 дни
40 дни ще остане в болница 17- годишното момче, което е найтежко потърпевшо от българските възпитаници при детонацията в Болоня. Другите две момчета, настанени в болничното заведение „ Белария ”, имат обгаряния от втора степен и би трябвало да останат под лекарско наблюдаване още седмица.

Това заяви за БНР лекуващият доктор – лекар Анна Мария Байети. Тя посочи, че се поставят всички нужни грижи за възобновяване на учениците.

На 17-годишното момче, което е в болничното заведение в Чезена, лекарите дават прогноза за 40-дневно болнично лекуване. Ще се реши дали да му се направи интервенция. Най-засегнати са му краката, тъй като от горещата ударна вълна са се стопили джапанките му. Осигурен му е непрекъснат преводач, а татко му идва на следващия ден.

По думите на почетния консул на България за област Емилия Романя Франко Кастелини, грижите към момчето са доста положителни, по този начин както и за двамата му съученици, настанени в болничното заведение „ Белария ” в Болоня.

Според лекар Анна Мария Байети децата имат обгаряния по тялото от втора степен и би трябвало да останат там под лекарско наблюдаване най-малко една седмица.

Пострадалите деца бяха посетени от генералния консул на България в Милано Росен Руфев. Болницата посети и министър председателят на Италия Джузепе Конте. Руфев заяви за "Хоризонт", че е устойчиво положението и на трите момчета, които остават в болница след случая. Двете момчета, настанени в болница в самия град, са с под 20% изгаряния. Състоянието на третото дете, което е в болница в Чезена, е малко по-тежко, само че и при него няма да се наложи интервенция, увери Руфев. „ Стабилно положение, както физическо, по този начин и психическо. Последното решение на лекарите е да ги задържат малко повече, с цел да се убедят, че са оздравели изцяло. Бяхме на посещаване преди този момент в болничното заведение в град Чезена, където също се срещнахме с момчето от групата, което беше най-тежко потърпевшо от всички. Неговото положение също е устойчиво. Министър-председателят на Италия е посетил персонално това момче “.

Бащата на силистренския възпитаник, който пострада най-тежко при гърмежа в Болоня, ще пътува за Италия на следващия ден, заяви Марин Ботев от Регионалното ръководство на образованието в Силистра. Семейството на ранения към този момент е дало единодушие италианските медици да стартират нужното лекуване в профилираната клиника на Чезена. С родителите на всички останали младежи са извършени диалози, с цел да са наясно със обстановката, посочи Марин Бонев. Директорката на Професионалната гимназия Татяна Кинджакова е трябвало да се върне в България на следващия ден. Чрез Министерството на образованието се прави нужното да бъде продължен престоят ѝ в Италия. "Да остане най-малко до 22-ри, с цел да се стабилизира положението на децата както душевен, по този начин и физически, и тогава ще решаваме дали на 22-ри да се върне и шефът, или да остане до края и с групата и дружно да се върнат", сподели Кинджакова.

Практиката на силистренските възпитаници би трябвало да завърши на 31 август. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР