Българският учен доц. д-р Анелия Касабова от Института за етнология

...
Българският учен доц. д-р Анелия Касабова от Института за етнология
Коментари Харесай

Български учен спечели за проекта си почти 10 млн. евро безвъзмездно финансиране

Българският академик доцент доктор Анелия Касабова от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при Българската академия на науките дружно с още трима свои задгранични сътрудници печели финансиране в границите на програмата на Европейски Съюз за проучвания и нововъведения " Хоризонт 2020 ". Това оповестиха от Представителството на Европейска комисия в България.

Проектът " Европейският Левиатан ": наследството на следвоенната медицина и общото богатство " ще получи над 9,9 милиона евро безплатна помощ в границите на шест години. Учените ще се занимават с многопластово проучване на медицината, която преглеждат като обществено, политически, стопански, софтуерно и културно обусловена.

Европейският съвет за научни проучвания /ЕСНИ/ отпусна финансиране за общо 37 проучвателен групи от Европейски Съюз на стойност 363 милиона евро. Те ще разрешат на върховите откриватели да натрупат спомагателни умения, познания и запаси в границите на съответни проучвателен планове. Получилите финансирането ще имат опцията да се оправят с някой от най-сложните проучвателен проблеми, постоянно обхващащи няколко научни дисциплини.

Проектите включват 126 основни откриватели, които ще работят в 95 университета и проучвателен центрове в 20 страни в границите на и оттатък Европейското изследователско пространство. Осем проучвателен групи ще включват един основен откривател, работещ в Съединените американски щати. Най-разпространените места са Германия (включена в 20 проекта), Обединеното кралство (12) и Франция (11). Жените съставляват 24 % от получаващите паричната помощ и ще вземат участие в 21 от общо 37 плана.

Финансирането от Европейски Съюз ще спомогне за откриването на съвсем 1000 работни места за притежателите на следдокторски степени, докторанти и други чиновници в изследователските екипи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР